Кујовићеве свједокиње из возила на суду изјавиле да је возио нормално и безбједно

02.11.2021. 17:59
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Очеви супружника Хршум, Данијеле (42) и Дарија (50), погинулих у саобраћајној несрећи за коју је оптужен Сарајлија Амир Кујовић (37), поднијели су против тог возача кривичну пријаву због сумње да је, након што је позитивним налазом на вирус корона правдао недолазак на судско рочиште заказано за 14. октобар, неколико дана касније изашао у град међу људе.

Родитељи се, наиме, питају да ли је тај налаз, евентуално, кривотворен, а ако није, како је могуће да он није био у изолацији.

- Ми, родитељи дјеце која су убијена чињењем кривичног дјела Кујовића 11. августа прошле године у Палама, а којем се пред Окружним судом у Истичном Сарајеву води кривични поступак, подносимо кривичну пријаву против Кујовића, јер је извршио кривично дјело кривотворење исправе или неко друго кривично дјело - наводи се у пријави коју потписују Даријев отац Ратко Хршум и Данијелин отац Милош Драговић.

У тој кривичној пријави, која је у посједу "Независних новина", додаје се да је Кујовић 14. октобра у 13 часова, када је било заказано рочиште, у Окружни суд путем свог адвоката доставио налаз "ХБЛ лабораторије" Сарајево, по којем је позитиван на ковид-19.

- Потом се овако заражен свакодневно након овог датума фотографисао по друштвеним мрежама и објављивао своје фотографије, које су нама као сродницима достављали млађи људи из Пала који користе друштвене мреже и који дијеле бол ових породица - наводе у кривичној пријави ожалошћени очеви.

Након ових сазнања, додају, Кујовића су пријавили сарајевској полицији, те су добили одговор да су за то надлежни истражни органи у Српској, пошто је налаз употријебљен у просторијама Окружног суда у Источном Сарајеву.

- С обзиром на то да нашу бол и понашање Амира Кујовића, који након што је узео два живота наших најмилијих, нарушава и здравље и угрожава животе и других људи уколико позитиван излази и креће се по граду, објављајући фотографије с другим људима на којима има свега осим дистанце, надамо се да ће полиција и Тужилаштво почети да раде свој посао и да ће документовати ова кривична дјела која је починио 14. октобра на начин да је доставио тест за који се сумња да је кривотворен - наводе у својој пријави Драговић и Хршум.

С друге стране, из споменуте лабораторије тврде да се Кујовић код њих тестирао, те да је био позитиван на вирус корона.

- Одговорно тврдимо да је та особа била на тестирању 14. октобра, што можемо да вам докажемо, јер имамо видео-надзор у нашим лабораторијама и налаз пацијента у моменту тестирања био је позитиван - рекли су за "Независне новине" из ове лабораторије.

Иначе, у Окружном суду у Источном Сарајеву данас је почело суђење Кујовићу, а као свједоци Тужилаштва свој исказ дале су двије дјевојке, које су с оптуженим сједиле у возилу у моментима несреће за коју је оптужен.

Оне су изјавиле да имају потпуну амнезију, односно да се не сјећају периода од када су са Кујовићем кренуле из једног ресторана до тренутка несреће, када је Кујовић мерцедесом ГЛЦ 350 ударио у возило супружника Хршум.

Сјећају се, међутим, како тврде, да је нормално возио те да су се осјећале безбједно.

У возилу којим је управљао Кујовић, тих момената, поред једног мушкарца, биле су, наиме, Амина Р. и Џејла Ч. Обје су свједочиле и потврдиле да је за воланом био Кујовић.

Испричале су да су претходно били у ресторану те да су попили флашу вина и киселу воду. Занимљиво је, имали су потпуно идентичне изјаве и обје су испричале да су удариле главом у моменту судара.

Милош Драговић, отац страдале Данијеле, који је био на данашњем рочишту, истиче да су изјаве свједокиња изгледале тако као да су договорене.

- То је монтирана прича, научиле су то као папагаји - рекао је Драговић.

Из Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево потврдили су за "Независне новине" да су запримили пријаву против Кујовића те да ће по њој поступити.

Сљедеће рочиште заказано је за 16. новембар, када ће свједочити прва три свједока која су били на мјесту догађаја након ове стравичне трагедије, у којој су погинули родитељи двоје малољетне дјеце.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра главни претрес против Амира Кујовића Сутра главни претрес против Амира Кујовића
Дејан Којић прогласио побједу у Палама Дејан Којић прогласио побједу у Палама
Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама
Најчитаније
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    7h 52m
    6
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    9h 10m
    14
  • Чији је наш Андрић
    12h 4m
    0
  • Сувозач тешко повријеђен у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
    10h 17m
    0
  • Сутра главни претрес против Амира Кујовића
    7h 5m
    5