Културно насљеђе Србије на платформи Гугла

13.12.2020. 17:51
0
ИЗВОР: РТС

Министарство културе и информисања Србије саопштило је да је на платформи "Google Arts and Culture" почело онлајн представљање културног насљеђа Србије.

На тој платформи аудио-визуелним материјалом на атрактиван начин за сада је представљено седам изложби: Манастир Студеница, Галерија Матице Српске, Синагога у Суботици, Смедеревска тврђава, Стамбена палата Ференца Рајхла, Рам тврђава и Црква манастира Покајница.

У наредном периоду, Министарство културе и информисања у партнерству са Google Arts and Culture планира повећање локалитета од изузетног значаја Србије, који ће се наћи на тој платформи.

Пројекат омогућава свакоме ко има приступ интернету да када год пожели може да погледа збирке и изложбе у музејима које нема прилику да обиђе уживо.

У саопштењу се наводи да су професори и студенти у прилици да организују виртуелна путовања, као и онлајн разговоре са музејским експертима из других организација у области културе.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 25m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 9m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 22m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 36m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 28m
    0