Куртеш: Када видим да ме мој град подржава, знам да сам постигла нешто велико

24.10.2024. 09:29
0
ИЗВОР: katera.news

Каратисткиња из Источног Сарајева Марина Куртеш постала је свјетска вицешампионка у категорији млађих сениорки (У21) до 68 килограма на такмичењу у Венецији.

Марина је за портал Катера говорила о својим спортској каријери, образовању, свечаном дочеку који су јој припремили суграђани као и о досадашњим спортским успјесима. 

- Осјећај је невјероватан, сада кад су ми се утисци полако слегли постајем свјесна онога што сам постигла. Поносна сам на себе, свог тренера Дејана Вукадина и клуб, с обзиром на то да је ово велики резултат за све нас – навела је Куртеш.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Karate gallery 

Када је новинар нашег портала питао на који начин постиже успјехе и у спорту и образовању, Марина је објаснила да се уз велику љубав и зацртане циљеве може све. 

- Било је доста одрицања и то траје и дан-данас. Јако је тешко укомбиновати све обавезе, поготово кад узмем у обзир да сам још од основне школе одличан ученик и вуковац, а данас и студент Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву - рекла је она.

Осврнувши се на саме почетке, Марина је рекла да је од средње школе почела озбиљније да тренирам, два тренинга днево, те да је зацртала циљеве које жели да оствари.

- Годинама, један по један испуњавам – истакла је она.

У разговору за наш портал, Марина је рекла да се овом борилачком вјештином почела бавити још са пет година уз најбољег друга који је, каже, био повезница између ње и каратеа.

- Мој најбољи друг је први уписао овај спорт код тренера Дејана, а с обзиром на то да смо били нераздвојни отишла сам на један тренинг да видим како то све изгледа. Много ми се свидјело и одлучила сам да ту останем. И ево данас, након 15 година, та љубав још увијек траје – истакла је Куртеш.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Поред многобројних освојених медаља Марина, ипак, издваја једну, за коју каже да јој је била највећи вјетар у леђа.

- Свакако да је ово свјетско сребро највеће одличје у мојој колекцији, али можда је једна од најдражих медаља из Умага. Ту се 2018. године одржала свјетска лига за младе, а ја сам, као кадеткиња у категорији у којој је наступало око 90 такмичарки, након седам јако напорних мечева, постала првакиња – истиче Куртеш.

За своје успјехе најзахвалнија је својим родитељима и тренеру који су њена највећа подршка, не само у спорту већ и у свакодневном животу.

О свечаном дочеку који је организован у Источном Сарајеву њој у част, има да каже само најљепше ријечи.

- Много ми је значило када сам на дочеку видјела велики број грађана који су дошли да ми честитају и прославе заједно са мном успјех. Када видим да је мој град уз мене и да ме подржава знам да сам постигла нешто велико – закључила је Куртеш.

Марина је 2023. године изабрана за трећег најбољег спортисту у Републици Српској и два пута за најбољег спортисту у општини Источно Ново Сарајево.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Коментари 0
Повезане вијести
Паљани успјешни на тениском турниру Паљани успјешни на тениском турниру
Отворен Центар за дигиталне иновације на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву (ФОТО) Отворен Центар за дигиталне иновације на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву (Ф...
Предложен притвор мушкарцу због насиља у породици Предложен притвор мушкарцу због насиља у породици
Најчитаније
  • Женска особа скочила са зграде Студентског дома у Палама
    7h 15m
    3
  • Детаљи трагедије у Палама: Обављен увиђај, тијело превезено на обдукцију
    3h 14m
    3
  • Медицинари из болнице “Србија” отишли у приватну клинику у Сарајеву
    20h 4m
    16
  • Тешка саобраћајна незгода у БиХ
    19h 44m
    0
  • Погледајте колико ће ове године коштати литар ракије од крушке
    6h 6m
    0