Kurteš: Kada vidim da me moj grad podržava, znam da sam postigla nešto veliko

24.10.2024. 09:29
0
IZVOR: katera.news

Karatistkinja iz Istočnog Sarajeva Marina Kurteš postala je svjetska vicešampionka u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 68 kilograma na takmičenju u Veneciji.

Marina je za portal Katera govorila o svojim sportskoj karijeri, obrazovanju, svečanom dočeku koji su joj pripremili sugrađani kao i o dosadašnjim sportskim uspjesima. 

- Osjećaj je nevjerovatan, sada kad su mi se utisci polako slegli postajem svjesna onoga što sam postigla. Ponosna sam na sebe, svog trenera Dejana Vukadina i klub, s obzirom na to da je ovo veliki rezultat za sve nas – navela je Kurteš.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Karate gallery 

Kada je novinar našeg portala pitao na koji način postiže uspjehe i u sportu i obrazovanju, Marina je objasnila da se uz veliku ljubav i zacrtane ciljeve može sve. 

- Bilo je dosta odricanja i to traje i dan-danas. Jako je teško ukombinovati sve obaveze, pogotovo kad uzmem u obzir da sam još od osnovne škole odličan učenik i vukovac, a danas i student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu - rekla je ona.

Osvrnuvši se na same početke, Marina je rekla da je od srednje škole počela ozbiljnije da treniram, dva treninga dnevo, te da je zacrtala ciljeve koje želi da ostvari.

- Godinama, jedan po jedan ispunjavam – istakla je ona.

U razgovoru za naš portal, Marina je rekla da se ovom borilačkom vještinom počela baviti još sa pet godina uz najboljeg druga koji je, kaže, bio poveznica između nje i karatea.

- Moj najbolji drug je prvi upisao ovaj sport kod trenera Dejana, a s obzirom na to da smo bili nerazdvojni otišla sam na jedan trening da vidim kako to sve izgleda. Mnogo mi se svidjelo i odlučila sam da tu ostanem. I evo danas, nakon 15 godina, ta ljubav još uvijek traje – istakla je Kurteš.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Pored mnogobrojnih osvojenih medalja Marina, ipak, izdvaja jednu, za koju kaže da joj je bila najveći vjetar u leđa.

- Svakako da je ovo svjetsko srebro najveće odličje u mojoj kolekciji, ali možda je jedna od najdražih medalja iz Umaga. Tu se 2018. godine održala svjetska liga za mlade, a ja sam, kao kadetkinja u kategoriji u kojoj je nastupalo oko 90 takmičarki, nakon sedam jako napornih mečeva, postala prvakinja – ističe Kurteš.

Za svoje uspjehe najzahvalnija je svojim roditeljima i treneru koji su njena najveća podrška, ne samo u sportu već i u svakodnevnom životu.

O svečanom dočeku koji je organizovan u Istočnom Sarajevu njoj u čast, ima da kaže samo najljepše riječi.

- Mnogo mi je značilo kada sam na dočeku vidjela veliki broj građana koji su došli da mi čestitaju i proslave zajedno sa mnom uspjeh. Kada vidim da je moj grad uz mene i da me podržava znam da sam postigla nešto veliko – zaključila je Kurteš.

Marina je 2023. godine izabrana za trećeg najboljeg sportistu u Republici Srpskoj i dva puta za najboljeg sportistu u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani uspješni na teniskom turniru Paljani uspješni na teniskom turniru
Otvoren Centar za digitalne inovacije na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Otvoren Centar za digitalne inovacije na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (F...
Predložen pritvor muškarcu zbog nasilja u porodici Predložen pritvor muškarcu zbog nasilja u porodici
Najčitanije
  • Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma u Palama
    7h 24m
    3
  • Detalji tragedije u Palama: Obavljen uviđaj, tijelo prevezeno na obdukciju
    3h 23m
    3
  • Medicinari iz bolnice “Srbija” otišli u privatnu kliniku u Sarajevu
    20h 13m
    16
  • Teška saobraćajna nezgoda u BiH
    19h 53m
    0
  • Pogledajte koliko će ove godine koštati litar rakije od kruške
    6h 15m
    0