Лале: Могуће одгађање лиге

07.07.2020. 11:32
0
ИЗВОР: Srpska.info

Предсједник одбора за такмичење Фудбалског савеза БиХ Миодраг Лале најавио је могућност одлагања почетка нове сезоне у Премијер лиги, најављеног за 1. август, због забрињавајућег пораста броја заражених фудбалера преноси РТС.

Прије два дана званично је потврђено како су чак десеторица играча и два тренера ФК Младост из Добоја код Какња заражени коронавирусом због чега је привремено прекинут рад клуба. Деветорица се налазе у болници у Зеници, док су тројица у кућној самоизолацији. Раније је објављено да су два играча Зрињскога и један из Вележа такође позитивни на ковид 19.

Због новонастале ситуације из Младости су најавили да це тражити одлагање одигравања својих утакмица на почетку сезоне заказане за 1. август.Младост би у првом колу требало да гостује код Борца у Бања Луци, а у другој је домаћин прваку Сарајеву.

-Постоји више сценарија по овом питању. Прво, не знамо хоће ли Младост тражити одлагање. Ако се то догоди, размотрићемо све околности. Имамо смјернице од Уефе које ћемо примењивати. То значи да постоји могућност да им и не изађемо у сусрет када је у питању такав евентуални захтев – рекао је Лале за медије из БиХ и напоменуо да клуб из Какња у ростеру има довољно фудбалера упркос озбиљној ситуацији са уласком вируса у клуб-Сваки захтјев не значи аутоматско одлагање. Чак ни договор с противничким клубом није аутоматско одлагање. Одбор за такмичење ФС БиХ је тај који це процијенити постоји ли оправдани разлози за одглагање, а клуб наравно мора приложити и медицинску документацију – додао је Лале

Лале истиче да ФС БИХ свакодневно прати стање у вези с пандемијом, а према његовим речима, за сада ситуација није алармантна, али уколико се погорша, није искључена и могућност измјена комплетног календара јесењег дела сезоне Премијер лиге БиХ.

-Није немогуће да се одложи комплетан почетак сезоне за десетак дана. Видјећемо каква ће ситуација бити. Идемо дан по дан. Не искључујемо ни могућност да се уместо 19 у јесењем дијелу игра мање кола. Све ће то зависити од стања на терену и како ће се развијати ситуација. У сваком случају надамо се најбољем – закључио је Лале.

Коментари 0
Повезане вијести
УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу
УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом
„UEFA“ оштро казнила Звезду „UEFA“ оштро казнила Звезду
Најчитаније
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    5h 28m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    6h 16m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    3h 14m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    4m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    6h 21m
    0