Лани Пудар Државна награда за спорт БиХ од 10.000 КМ

28.12.2022. 12:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Пливачици Лани Пудар додијељена је овогодишња награда за спорт у вриједности 10.000 КМ као највеће признање за изузетан допринос развоју спорта и афирмацију БиХ, одлучио је данас Савјет министара.

Ова одлука донсена је на приједлог Министарства цивилних послова, саопштено је из Савјета министара.

Међу спортским успјесима ове младе Мостарке су прво и треће мјесто у дисциплини 200 метара делфин на сениорском првенству у Риму и сениорском првенству свијета у Абу Дабију.

Пудар је, између осталог, вишеструка јуниорска првакиња Европе, а била је и два пута "златна" на Медитеранским играма одржаним у Орану 2022. године.

Савјет министара донио је на данашњој сједници одлуку о висини једнократне новчане награде за заслужног спортисту БиХ и врхунског спортисту међународног разреда за 2022. годину, коју је предложило Министарство цивилних послова.

Новчана награда заслужним спортистима БиХ у овој години утврђена је у једнократном износу од 1.500 КМ до 3.100 КМ за 12 спортиста који су испунили услове за одлазак у пензију.

Једнократна новчана награда за врхунске спортисте међународног разреда укључује освојена прва три мјеста на Олимпијским играма, свјетском или европском првенству или на Параолимпијским играма, као и испуњена "А" норма или остварен пласман за учествовање на Олимпијским играма/Паролимпијским играма/Специјалној олимпијади/Свјетском првенству.

Једнократна новчана накнада у 2022. години додијељена је за 33 врхунска спорташа у БиХ, а висина је одређена на основу постигнутих резултата на такмичењима на којима је спортиста учествовао и креће се од 2.000 до 2.500 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а У БиХ стижу ЕУФОР трупе из стратешке резерве НАТО-а
Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ Без личне карте око 248.000 грађана у БиХ
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
 • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
  4h 47m
  6
 • Годишњица страдања Милице Ракић
  4h 47m
  0
 • Посни роштиљ од кромпира
  19h 44m
  0
 • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
  19h 49m
  0
 • Српска легализује исплату плате у коверти
  18h 28m
  2