Лани Пудар Државна награда за спорт БиХ од 10.000 КМ

28.12.2022. 12:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Пливачици Лани Пудар додијељена је овогодишња награда за спорт у вриједности 10.000 КМ као највеће признање за изузетан допринос развоју спорта и афирмацију БиХ, одлучио је данас Савјет министара.

Ова одлука донсена је на приједлог Министарства цивилних послова, саопштено је из Савјета министара.

Међу спортским успјесима ове младе Мостарке су прво и треће мјесто у дисциплини 200 метара делфин на сениорском првенству у Риму и сениорском првенству свијета у Абу Дабију.

Пудар је, између осталог, вишеструка јуниорска првакиња Европе, а била је и два пута "златна" на Медитеранским играма одржаним у Орану 2022. године.

Савјет министара донио је на данашњој сједници одлуку о висини једнократне новчане награде за заслужног спортисту БиХ и врхунског спортисту међународног разреда за 2022. годину, коју је предложило Министарство цивилних послова.

Новчана награда заслужним спортистима БиХ у овој години утврђена је у једнократном износу од 1.500 КМ до 3.100 КМ за 12 спортиста који су испунили услове за одлазак у пензију.

Једнократна новчана награда за врхунске спортисте међународног разреда укључује освојена прва три мјеста на Олимпијским играма, свјетском или европском првенству или на Параолимпијским играма, као и испуњена "А" норма или остварен пласман за учествовање на Олимпијским играма/Паролимпијским играма/Специјалној олимпијади/Свјетском првенству.

Једнократна новчана накнада у 2022. години додијељена је за 33 врхунска спорташа у БиХ, а висина је одређена на основу постигнутих резултата на такмичењима на којима је спортиста учествовао и креће се од 2.000 до 2.500 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а
Амбасада Русије: Осудити антидејтонске изјаве Дениса Бећировића Амбасада Русије: Осудити антидејтонске изјаве Дениса Бећировића
Са тржишта БиХ повучено 99 бицикала за дјецу Са тржишта БиХ повучено 99 бицикала за дјецу
Најчитаније
 • У Источном Сарајеву ноћас горјела четири аутомобила
  6h 41m
  1
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  9h 24m
  0
 • Крађа из маркета у Источном Новом Сарајеву
  9h 38m
  1
 • Горјело ауто у Миљевићима
  9h 41m
  2
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  11h 20m
  0