Лани Пудар Државна награда за спорт БиХ од 10.000 КМ

28.12.2022. 12:21
0
ИЗВОР: srna.rs

Пливачици Лани Пудар додијељена је овогодишња награда за спорт у вриједности 10.000 КМ као највеће признање за изузетан допринос развоју спорта и афирмацију БиХ, одлучио је данас Савјет министара.

Ова одлука донсена је на приједлог Министарства цивилних послова, саопштено је из Савјета министара.

Међу спортским успјесима ове младе Мостарке су прво и треће мјесто у дисциплини 200 метара делфин на сениорском првенству у Риму и сениорском првенству свијета у Абу Дабију.

Пудар је, између осталог, вишеструка јуниорска првакиња Европе, а била је и два пута "златна" на Медитеранским играма одржаним у Орану 2022. године.

Савјет министара донио је на данашњој сједници одлуку о висини једнократне новчане награде за заслужног спортисту БиХ и врхунског спортисту међународног разреда за 2022. годину, коју је предложило Министарство цивилних послова.

Новчана награда заслужним спортистима БиХ у овој години утврђена је у једнократном износу од 1.500 КМ до 3.100 КМ за 12 спортиста који су испунили услове за одлазак у пензију.

Једнократна новчана награда за врхунске спортисте међународног разреда укључује освојена прва три мјеста на Олимпијским играма, свјетском или европском првенству или на Параолимпијским играма, као и испуњена "А" норма или остварен пласман за учествовање на Олимпијским играма/Паролимпијским играма/Специјалној олимпијади/Свјетском првенству.

Једнократна новчана накнада у 2022. години додијељена је за 33 врхунска спорташа у БиХ, а висина је одређена на основу постигнутих резултата на такмичењима на којима је спортиста учествовао и креће се од 2.000 до 2.500 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта открива најновија листа најмоћнијих пасоша у свијету - гдје је БиХ? Шта открива најновија листа најмоћнијих пасоша у свијету - гдје је БиХ?
БиХ земља са највише регистрованих кладионица у Eвропи БиХ земља са највише регистрованих кладионица у Eвропи
Прво крштење у новоосвештаном храму у Награђу код Дрвара Прво крштење у новоосвештаном храму у Награђу код Дрвара
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 9m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 8m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 44m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 5m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 48m
    9