Ana Žugić: Džiju-džicu spaja ljude

10.06.2023. 10:59
0
IZVOR: srna.rs

Petnaestogodišnja Paljanka Ana Žugić iz iju-džicu kluba "Jahorina" koja je osvojila više od 30 medalja na međunarodnim takmičenjima kaže da bi voljela da učestvuje na najprestižnijim svjetskim takmičenjima i da budućnost ne može zamisliti bez ovog sporta koji ljude spaja na najbolji način.

Žugićeva u izjavi za Srnu kaže da je rano počela da se bavi odbojkom, folklorom, plesom i da nije slutila da će se zadržati u borilačkom sportu.

- Iako sam nedavno počela da se takmičim, za vrlo kratko vrijeme sam ostvarila značajne rezultate. Izdvojila bih tri medalje sa evropskih kupova na kojima sam zauzela dva prva i jedno treće mjesto - istakla je Žugićeva.

Ona je navela da je ovaj sport prije svega raznovrstan, uvijek ima na čemu da se radi, da se napreduje, da se usavršava, te je ostvarila mnogobrojna prijateljstva kako u Republici Srpskoj i BiH, tako i van granica u proteklih šest godina.

Žugićeva, koja je već šest godina članica iju-džicu kluba "Jahorina", istakla je da je u svakom trenutku imala punu podršku trenera i kolega iz kluba.

- Džiju-džicu je sport koji ne pravi razlike između polova i generalno ljudi, ona nas zapravo spaja na najbolji način. Zbog ovih i mnogih drugih dobrih stvari u vezi sa džiju-džicom svoju budućnost ne mogu da zamislim bez ovog sporta - istakla je Žugićeva.

Kada je riječ o planovima, Žugićeva je navela da uskoro očekuje Balkansko prvenstvo i istakla da bi voljela da se jednog dana pojavi na najprestižnijim takmičenjima, kao što su Svjetsko prvenstvo i Svjetske igre u ovom sportu.

Slika

Foto: srna.rs

Treneri iju-džicu kluba "Jahorina" ujedno su i treneri reprezentacije Republike Srpske, a trener Stefan Bosiljčić rekao je da je ovaj klub prošle godine nastupao na 10 takmičenja u zemlji i regionu, pri tome osvojivši 279 medalja.

- Samo u ovoj godini osvojeno je osam pehara za ekipni plasman, kao i mnoštvo pehara za pojedinačne kategorije - istakao je Bosiljčić.

On je rekao da je ovaj klub nastao 2016. godine kao poduhvat nekolicine visokoobazovnih majstora borilačkih sportova i zaljubljenika u te sportove, te da su trudom i zalaganjem došli do 200 članova u svim sekcijama, a da im je najdraži rad sa najmlađima.

Bosiljčić je napomenuo da su nedavno organizovali Peto međunarodno takmičenje "Trofej Jahorine", gdje je učestvovalo čak 120 takmičara u svim uzrasnim kategorijama i osvojena je 91 medalja, što "još nije učinjeno u modernoj istoriji ovog sporta u Republici Srpskoj".

Slika

Foto: srna.rs

iju-džicu klub "Jahorina" sa Pala predstavio je 28. maja na prvom Sajmu sporta u ovoj lokalnoj zajednici svoje vještine i osvojene medalje i pehare.

Na području opštine Pale ima 1.600 mladih sportista u 29 klubova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 53m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 22m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 36m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 40m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 48m
    0