Atletičari "Glasinca" osvojili 18 medalja na Prvenstvu Srpske

28.09.2020. 10:20
0
IZVOR: Srna

Atletičari sokolačkog "Glasinca" osvojili su ukupno 18 medalja - sedam zlatnih, šest srebrnih i pet bronzanih na pojedinačnom Prvenstvu Republike Srpske za mlađe pionire i seniore, koje je održano u Sokocu.

Trener sokolačkog Atletskog kluba Neđo Đurović rekao je Srni da je ovo prvo takmičenje nakon duže pauze zbog pandemije virusa korona, da je učestovalo 15 klubova iz Srpske, kao i atletičari iz Federacije BiH van konkurencije.

On je istakao da su mlađi pioniri "Glasinca" bili veoma uspješni i osvojili ukupo devet medalja - pet zlatnih, jednu srebrnu i tri bronzane.

Član sokolačkog atletskog kluba Marko Memedović osvojio je dvije zlatne medalje, u skoku u vis i u bacanju koplja.

Njegovoj klupskoj koleginici, Teodori Gladanac takođe su pripale dvije zlatne medalje, u disciplinama 80 metara prepone i bacanje koplja.

Tamara Tošić iz "Glasinca" osvojila je dvije medalje, zlatnu u bacanju kugle i bronzanu u bacanju koplja.

Sokočanka Anastasija Forcan osvojila je bronzanu medalju na 80 metara prepone.

Mihajlu Krstajiću pripala je srebrna medalja na preponama 80 metara, a njegovom klupskom kolegi Aleksi Bakmazu bronzana u istoj disciplini.

Seniori "Glasinca" okitili su se sa devet medalja na prvenstvu Srpske - dvije zlatne, pet srebrnih i dvije bronzane.

Aleksandaru Lučiću je pripala zlatna medalja u bacanju koplja i dvije srebrne, u skoku u vis i troskoku, a njegovoj klupskoj koleginici Anđeli Kovačević zlato u bacanju koplja.

Kristina Renovica osvojila je bronzanu medalju u disciplini prepone 100 metara.

Bacač Marko Lubarda iz "Glasinca" okitio se sa dvije srebrne medalje, u bacanju kugle i bacanju diska, dok je njegov klupski kolega Ratko Đurović osvojio srebrnu medalju u bacanju koplja i bronzanu u bacanju kugle.

Trener Đurović je naglasio da su na stadionu "Bara" u Sokocu juče postignuti solidni rezultati i da je organizator Atlestki klub "Glasinac" učinio sve da se održi kvaliteno takmičenje uprkos povremenoj kiši.

On je rekao da je u sokolačkom Atletskom klubu došlo do smjene generacija i da na ovom prvenstvu Srpske zbog neodložnih obaveza nije moglo učestovati nekoliko najuspješnihi sokolačkih atletičarki.

Đurović je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima atletičara iz banjalučkih klubova "Banjaluka" i "Borac", iz Zvornika, Prnjavora i trebinjskog "Leotara".

On je najavio da su pred atletičarima "Glasinca" tri pojedinačna takmičenja za juniore, mlađe juniore i starije pionire u Trebinju i Banjaluci i kros u Prnjavoru, te da od članova ovog kluba očekuje dobre rezultate.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    9h 11m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 26m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 17m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 44m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 36m
    0