Avion bez dozvole nadletao četiri zemlje

09.06.2022. 09:13
0
IZVOR: srpskainfo.com

Dvomotorni avion Beechcraft sa dvije osobe nadletio je sinoć bez dozvole vazdušni prostor Rumunije, Srbije, Mađarske i Bugarske, saopštilo je rumunsko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da avion koji je proletio vazdušnim prostorom Rumunije na ruti koja obuhvata Oradeu, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

Pilot nije reagovao na radio pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su pratili letjelicu u skladu sa međunarodnim pravilima.

Prema dostupnim informacijama, on je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17:30 sati, bez odobrenja i plana leta, a sa isključenim transponderima, navodi Tanjug, prenosi serbia.postsen.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije? Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije?
Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    21h 12m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    17h 7m
    6
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    13h 37m
    0
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    12h 46m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    1h 48m
    0