„Beogradski sindikat“: Pjesma „Jedina Srpska“ najmanje što Srpska zaslužuje od nas

10.09.2022. 20:09
5
IZVOR: katera.news

U Istočnoj Ilidži sve je spremno za koncert popularne srbijanske grupe „Beogradski sindikat“.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović podsjetio je da ove godini ova opština proslavlja 30 godina svog postojanja, te da je ovaj jubilej obilježen nizom manifestacija i aktivnosti.

- Nakon proslave krsne slave i Dana opštine jubilej zaokružujemo velikim koncertom „Beogradskog sindikata“ – rekao je Božović.

On je dodao da koncert ove grupe na Trgu „Dr Miodrag Lazić“ ima i simbolično značenje, te da će stanovnici opštine Istočna Ilidža, ali i Istočnog Sarajeva uživati u pjesmama „Beogradskog sinidkata“.

Slika

Foto: katera.news

Ognjen Janković, član grupe „Beogradski sindikat“, izrazio je zadovoljstvo što grupa napokon nastupa u Istočnom Sarajevu.

- Imali smo nastupe i Banjaluci, Bijeljini i Trebinju te je bilo važno za nas da dođemo ovdje. Više puta su nam ljudi odavdje pisali i pitali nas kad ćemo doći – rekao je Janković.

Janković je naglasio da je nasput povodom proslave 30 godina opštine Istočna Ilidža divan završetak ljetnje turneje „Beogradskog sindikata“.

Prema njegovim riječima, pjesma „Jedina Srpska“, koja je njihov poklon Republici Srpskoj, ima šansu da ostane kao vječna sprega između „Beogradskog sindikata“ i Srpske.

- Mi smo kroz šalu napravili da to bude jedna trilogija, s obzirom da je „Jedina Srpska“ izašla nakon pjesama „Dogodine u Prizrenu“ i „Sviće zora“.Mi u Beogradu često ističemo da matica srpstva više nije u Srbiji, već upravo u Republici Srpskoj, a za to ima mnogo razloga. Zato je pjesma najmanje što Srpska zaslužuje od nas - naglasio je Janković.

Slika

Foto: katera.news

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Pero za Re: I Sarajevo 11.09.2022. 18:16
    Koncert je bio dobar svi su uživali.
    Hvala načelniće Božović.
    Sve sa mjerom i ukusom za stanovništvo.
  • Generic placeholder image
    Re: I Sarajevo 11.09.2022. 16:28
    Ne znam samo u čemu je Vaš problem. Koliko znam praznik je danas. Problem oko koncerta koliko vidim jeste politizacija i stranačke kampanje koje su u toku. Šteta je što sinoć nije bilo više ljudi, a bilo bi ih da nije shvaćeno kao politički miting stranke. Žao mi je zbog BS što nas nije bilo više, sinoćni koncert nisu "odradili"samo (kao Lepa Brena), već su pjevali srcem... Ovo pišem u ime svih nas koji smo na koncert došli zbog toga što volimo njihove pjesme...
  • Generic placeholder image
    Djuro! 11.09.2022. 09:52
    BS izdominirali!
  • Generic placeholder image
    Stara garda 11.09.2022. 09:29
    Bilo je super!
    Svaka čast Načelniće Božović.
  • Generic placeholder image
    Istočno Sarajevo 11.09.2022. 00:14
    Bilo je sjajno na koncertu. Svaka čast, bravo momci!
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    23h 53m
    0
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    21h 42m
    0
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    16h 19m
    25
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    20h 44m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    3h 19m
    0