Besplatan prevoz na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve NATO-a

08.09.2019. 13:26
0
IZVOR: RTRS

Grad Banjaluka organizuje sutra besplatan prevoz građana u Istočno Sarajevo na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj.

Polazak je planiran za 5.30 časova sa stare autobuske stanice u Vidovdanskoj ulici, a povratak je po završetku obilježavanja, u popodnevnim časovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Program obilježavanja počinje u 10.30 časova služenjem parastosa za sve poginule Srbe u NATO agresiji na Republiku Srpsku u Hramu sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži.

U 11.00 časova će na mjesnom groblju Grlica biti položeno cvijeće na spomenik prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskom Sarajevu, a za 12.00 časova predviđeni su duhovni program i obraćanjenje zvaničnika u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu.

U NATO bombardovanju Republike Srpske ubijeno je 46 vojnika i više od 50 civila, a ranjeno 98 vojnika, dok je više od 120 civila zadobilo teže ili lakše povrede.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 2m
    0
  • Slani mafini
    18h 23m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 18m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 12m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 41m
    3