Biblioteke srednjih škola u Istočnom Sarajevu obogaćene stručnom literaturom (FOTO)

23.09.2022. 12:42
0
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu poklonilo je po 20 primjeraka knjige "Uvod u veb programiranje: HTML, CSS i JavaScript" Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža i Srednjoj školi "28. juni" Istočno Novo Sarajevo.

Profesor doktor Danijel Mijić, autor udžbenika, pojasnio je da sadržaj knjige pokriva uvodna, fundamentalna znanja iz veb programiranja.

- Knjigu koristimo na fakultetu i ona pokriva dio nastave, dok u srednjim školama može skoro u potpunosti da pokrije gradivo iz ovih predmeta – rekao je on.

Slika

Boris Brajović, direktor Srednje škole „28. juni“ i Branka Kovačević, direktor Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža, istakli su da će poklonjeni udžbenici učenicima ovih škola poslužiti za unapređenje znanja i kompetencija, posebno onim učenicima koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima svih nivoa.

Oni su dodali da se nadaju da će neki učenici biti i budući studenti Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom  Sarajevu.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Božidar Popović istakao je da će srednjoškolci dobiti potrebna znanja koja su neophodna u svijetu elektroindustrije i veb programiranja.

Slika

- Ovim udžbenicima će učenici dobiti novi podstrek i nova znanja, a naročito će im pomoći ukoliko odluče da upišu Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu - rekao je on.

On je istakao da će rukovodstvo i uposleni na ETF-u nastaviti posjećivati škole, raditi na promociji nauke i znanja i nastojati da srednjoškolci ostanu u Republici Srpskoj.

Dušan Perić, učenik četvrtog razreda smjera za tehničara informacionih tehnologija u Srednjoj školi „28. juni“, istakao je da ova škola nije bogata sa dovoljno literature za stručne predmete, tako da će ovi univerzitetski udžbenici pomoći u daljem školovanju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    23h 3m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    13h 18m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 53m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 40m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 51m
    0