Bogojavljensko plivanje 19. januara u Palama

28.12.2023. 20:40
0
IZVOR: katera.news

Bogojavljensko plivanje za Časni krst i obred pogružavanja ove godine će biti organizovani po prvi put u Palama, na rijeci Prači u naselju Nikolići.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da odavno postoje inicijative i građana i turista da se organizuje plivanje za Časni krst u Palama.

- Sa zadovoljstvom možemo reći da nam je pripala čast da preuzmemo ovu inicijativu i po prvi put to organizacijemo u opštini Pale i to u samom podnožju Jahorine, kada je zimska sezona u jeku i kada na planini boravi veliki broj turista iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Već dobijamo upite kada je u pitanju Bogojavljensko plivanje za Časni krst, a nadamo se da će se prijaviti brojni učesnici - rekao je Ikonić.

Plivanje i pogružavanje će biti organizovani 19. januara pored ribarskog doma“Nikolići“ i objekta USR "Bistrica".

Sveta liturgija će biti služena na Bogojavljenje u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Podgrabu, dok će Veliko osvećenje vode biti u 10 časova.

Od 11 časova će se vršiti registracija učesnika kod ribarskog doma "Nikolići", a od 12 časova počinje osvećenje i spuštanje Časnog krsta u vodu, te plivanje za Časni krst i obred pogružavanja.

Za sve učesnike biće priređen ručak i prigodni pokloni, a za sve prisutne kuvano vino i čaj.

Više informacija i prijave učesnika je moguće izvršiti pozivom na broj +387 65 233 285 - Miloš Kovač.

Prijave traju do 14. januara 2024.

Generalni pokrovitelj i organizator plivanja za Časni krst je Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, uz pomoć PHU "Sveti Sava", opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo, USR "Bistrica", te uz svesrdnu pomoć sveštenstva iz Crkvene opštine Pale.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 17m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 50m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 16m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 29m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 58m
    4