Borenović: Iza boračkih protesta stoji "onaj koji rata nije ni vidio"

18.04.2022. 19:59
15
IZVOR: katera.news

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je danas u Rudom da najavljeni skup boraca Vojske Republike Srpske u srijedu, 20. aprila 2022. godine, organizuje niko drugi nego Savez nezavisnih socijaldemokrata, odnosno njihov predsjednik Milorad Dodik.

Borenović je novinarima danas u Rudom, tokom skupa "Razgovor sa građanima" rekao da skup boraca pod nazivom "Sloboda" organizuje "onaj koji rata nije vidio", te istakao da se predsjednik SNSD tokom rata, dok su isti ti borci ratovali i krvarili za Republiku Srpsku, kako tvrdi, bavio se nelegalnom prodajom nafte i cigareta.

On je istakao da je za razliku od Dodika, uniformu Vojske Republike Srpske obukao u svojoj 18. godini života.

- Stranka koju vodi dezerter i profiter se krije iza boračkih protesta. Mi imamo namjeru da pravimo zemlju u kojoj će ljudi dobro živjeti, biti slobodni, čija egzistencija neće zavisiti od članstva u bilo kojoj političkoj stranci, koji će bez pritiska birati svoje predstavnike i koji će živjeti dostojanstvenim životima. Zato ćemo u novoj, narodnoj Vladi, primjeniti naš Program obnove Republike Srpske, koji sadrži stitine mjera obnove i napretka – poručio je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić je istakla da neće podržati taj skup, jer prema njenim riječima, na taj način aktuelna vlast u Republici Srpskoj krije svoje neuspjehe.

- Mi se nikada nećemo kriti iza boraca, nego raditi časno i profesionalno da ima dovoljno da borci i njegove porodice dobro žive. Nova Vlada Republike Srpske će morati da podigne nivo davanja za boračku populaciju - rekla je Trivićeva.

Ona je dodala borci ne smiju više biti korisnici socijalnih primanja, nego da im se mora vratiti dostojanstvo koje zaslužuju, kao i samoj Republici Srpskoj.

Komentari 15
  • Generic placeholder image
    Mladen 19.04.2022. 15:19
    Neće narod nikada zaboraviti ko ga je trajno uništio propalom privatizacijom u RS - vi PDP i SDS na čelu sa Ivanićem, tobožnjim ekspertom , srpskim Dinkićem ( koji je uzgred sahranio privredu u Srbiji). Zarad vlasti sve naloge stranaca i Sarajeva ispunjavate i narod vas treba prozvati komšićevci .
  • Generic placeholder image
    Nus pojava 19.04.2022. 12:07
    Obraza nemate guzici se ne boite,svi ste isti.Koja je razlika između dodika i vas,sve ste pokrali moguce ,zaduzili ste nas a ujedno i razduzili u svoje đžepove.Kako vas nije sramota pominjati Borce,kako vam pada na pamet vise .Kažu prioritet zapošljavanje djece poginulih boraca pa jeste li vi ludi,pa ako do sada nisu bila prioritet i dobili posao o cemu pricate,pun je urac narodu .Sve dok ne bude zakon o dokazivanju porijekla imovine ništa od vas ni od njih ni od onih tamo .
  • Generic placeholder image
    Relja 19.04.2022. 07:33
    Između Dodika koji kraducka i ovih koji ljube sute Šmitu i rade za obavještajce engleske, biram Dodika.
  • Generic placeholder image
    viz 19.04.2022. 05:39
    Samo mudjahedini i srpske splacine mogu glasati za ovu gamad od stranki PDP-a i SDS-a!
  • Generic placeholder image
    Đeneral 19.04.2022. 03:07
    ima nas još što se nećemo nikada osunetiti, niti sestre vehabijama davati, doći će vrijeme da polažete račune
  • Generic placeholder image
    Srboljub 19.04.2022. 03:01
    Vašu izdaju ne možete sakriti iza Dodika, vi ste IZDAJNICI i moraćete zbog toga odgovarati. Samo zaboravljate bitnu stvar, vi i vaši preci su decenijama lagodno živjeli izdavajući srpski narod ali tada je Srba bilo mnogo i imali ste šta izdavati. Međutim, sada vaša izdaja neće vrijediti puno vašim gazdama, pogledajte kako su takvi prošli u Hr. Feslijske sluge, bojite se da će preko Karpata doći do preokreta u svjetskom poretku pa ste požurili da ne bi bili trajno prokaženi.
  • Generic placeholder image
    Goga 18.04.2022. 21:31
    Na zadatku razbijanja srpskog protesta ovih dana neumorno rade Borenović, Stanivuković, Šarović i Vukanović. Medijski prostor im nesebično daju portali koji vole Republiku Srpku: Avaz,. Klix, Oslobodjenje i Face Tv.
  • Generic placeholder image
    Ranko 18.04.2022. 21:11
    Ti sa Draškom pod ruku pa na sastanak sa Šmitom. Ne brini za nas borce.
  • Generic placeholder image
    Nikola 18.04.2022. 21:08
    Ne možete ds pobjedite Dodika na izborima jer narod u vama vidi izdaju. Zbog toga slušate Šmita da bi on smjenio Dodika i zabranio mu političko djelovanje. Ali ne shvatate jedno . Srbi izdaju ne praštaju.
  • Generic placeholder image
    Stojan 18.04.2022. 21:04
    Taj koga prozivaš je bio čitav rat poslanik u Skupštini Republike Srpske i učestvovao je u stvaranju Republike Srpske kao i mnogi drugi poslanici poput Karadžića, Krajišnika i Plavšićke.
  • Generic placeholder image
    Njegoš 18.04.2022. 21:00
    Srpski narod će vam pokazati u srijedu koliko vam vjeruje i koliko vas poštuje. Više vjerujemo Bakiru i Komšiću nego tebi, Šatoviću i Vukanoviću.
  • Generic placeholder image
    Gagi 18.04.2022. 20:57
    Bio sam nedavno u Americi i sreo sam se sa Trampom koji mi je rekao pozdravi mi Brana.
  • Generic placeholder image
    Petar 18.04.2022. 20:55
    Imam osjećaj, koliko ovi iz opozicije đrze Dodika, da bi sutra kada bi neko vojno napao ne daj Republiku Srpsku pozvao narod da ne brani Republiku Srpsku zbog toga što je i Dodik i SNSD brani. Njemu je cilj vlast i fotelja i ništa mu nije sveto. Sram da te bude Rumeni.
  • Generic placeholder image
    profa 18.04.2022. 20:44
    Ovaj čovek stoji iz protesta : https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-je-nekada-aplaudirao-koristenju-bonskih-ovlasti-i-zagovarao-smjenu-zvanicnika-rs-a/220418112
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 18.04.2022. 20:16
    Eto nek si ti vidkeo rata... Svi ste vi isti, ni ti ni slicni tebi niste vidjeli rata, pobjegli van zemlje i kad se zavrsio rat svi patriote.... Jadan narod sa vama kakvi wte. Fuj
Povezane vijesti
Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže
Borenović: „MUP Srpske da riješi slučaj napada na Novakovića“ Borenović: „MUP Srpske da riješi slučaj napada na Novakovića“
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    10h 49m
    0
  • Ljubiša Ćosić proglasio pobjedu
    22h 58m
    7
  • Ko su izborni pobjednici u Srpskoj?
    13h 37m
    0
  • Svijet nije vidio "luđeg" diktatora
    14h 1m
    4
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    3h 59m
    2