Božović: Penzioneri nemaju uslove za život dostojan njihovih godina

09.09.2020. 10:54
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović juče se, na godišnjoj izvještajnoj Skupštini, obratio članovima Udruženja penzionera i informisao ih o planovima koji se tiču ove populacije.

Preko 3.000 penzionera na području ove opštine, ljudi koji su radom i trudom zaslužili mirne penzionerske dane, nažalost nemaju uslove za život dostojan njihovih godina.

- Svaki put kada razgovaram sa penzionerima ne mogu, a da se ne zapitam kakva je to politika koja se vodi na nivou Republike Srpske i dokle će se kreirati društvo u kojem će biti dominantne socijalne razlike – istakao je Božović.

Slika

Visina penzija nije nešto na šta lokalna zajednica može da utiče, ali podrška koju im, kako Božović kaže, Opština pruža na razne načine je značajna, a povratne reakcije koje dobijaju su motiv da nastave dalje i da pruže mnogo više.

- Dnevni centar za aktivno i zdravo starenje je projekat koji trenutno realizujemo i siguran sam da će u njemu mjesto pronaći svi naši stariji sugrađani – zaključio je Božović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    12h 45m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    10h 47m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    9h 40m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    9h 45m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    8h 48m
    1