Ćosić: Ovakve poruke dovele su do toga da 157.000 Srba napusti Sarajevo

23.08.2023. 12:44
7
IZVOR: katera.news

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić komentarisao je poruke uvredljivog sadržaja na jednoj od tabli dobrodošlica u ovaj grad.

U izjavi za portal „Katera“ navodi da su ovakve poruke očekivane, te da su upravo one i otjerale Srbe iz Sarajeva.

- To su poruke dobrokomšijskih odnosa, to su te poruke razumijevanja među ljudima. Iste te poruke su nas i otjerale iz Sarajeva i upravo takve poruka,  u agresivnijem obliku, koje su ugrožavale živote, dovele su do toga da tih 157.000 Srba napusti Sarajevo – rekao je on.

  • Uvredljive poruke na tabli dobrodošlice u Istočno Sarajevo (FOTO)
    23.08.2023. 11:59

    Tabla dobrodošlice u Istočno Sarajevo, koja se nalazi u Ravnogorskoj ulici, na ulazu u Istočnu Ilidžu, jutros je išarana.Tabla na magistralnom putu od Kule ka aerodromu ispisana je rečenicama uv...

Istočno Sarajevo
Uvredljive poruke na tabli dobrodošlice u Istočno Sarajevo (FOTO)

On kaže da „bošnjačka politika“ i gradnja mržnje prema svemu onome što je srpsko traje već tridest godina, a svake godine se samo pojačava.

Dodaje da ovaj postupak ide na obraz i sramotu počiniocima, ali i onima koji ih konstruišu, navodeći da će pokušati ući u trag ko stoji iza sramnog čina.

- Tražićemo snimke kamera da vidimo možemo li doći do počinilaca i podnijeti adekvatne prijave protiv njih . Ovo treba da bude nauk nama i budućim generacijama šta nam misle ovi pored kojih živimo, a mi njima, na našu sreću, ne mislimo ništa loše – zaključio je Ćosić.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Anonimno 24.08.2023. 02:36
    Deki

    Zato sto su pare slatke
  • Generic placeholder image
    Anonimno 24.08.2023. 02:32
    Odoh ja u beogradski pasaluk
  • Generic placeholder image
    Anonimno 24.08.2023. 02:32
    Odoh ja u beogradski pasaluk
  • Generic placeholder image
    Iseljeni sarajlija 23.08.2023. 21:19
    Deki, pravo pitanje. Odgovor je da nikog za tvoje pitanje ne boli k. Srbi su davno legli na rudu. Evo, gdje je sad boračka i borci Vojske Republike Srpske? Ćute kao zaliveni. Izdani od svoje države za koju su ginuli, ucjenjeni Hagom, odriču se boračkog staža... Mi smo u ratu opstali, a u miru propali. Kraj.
  • Generic placeholder image
    X 23.08.2023. 18:57
    Zabraniti im kupovinu stanova u R Srpskoj a one koji su vec tu protjerati kao sto su oni protjerali srbe. Srbima srpsko, hrvatima hrvatsko I svako na svoju stranu a oni neka uzivaju u svom fildzanu.
  • Generic placeholder image
    I 23.08.2023. 18:07
    Turke u tursku
  • Generic placeholder image
    Deki 23.08.2023. 17:46
    Gospodine gradonačelniće jedno pitanje za vas,zašto u federalnom Sarajevu živi sve manje Srba a u I.Sarajevu sve više muslimana?
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    12h 38m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    14h 25m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    10h 5m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    13h 25m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    2h 34m
    0