Crveni krst Republike Srpske organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Palama

22.11.2022. 10:07
0
IZVOR: katera.news

Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu u četvrtak, 24. novembra, organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.

Akcija će biti organizovana na Pravnom fakultetu u Palama od 9.00 do 14.00 časova.

Ovo je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju organizuje Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Do kraja tekuće godine biće prganizovane još tri akcije dobrovoljnog davalaštva krvi na fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U srijedu, 30. 11, u zgradi Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a tokom mjeseca decembra biće održane još dvije akcije, na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Novom Sarajevu i Medicinskom fakultetu u Foči.

Crveni krst Republike Srpske organizacijom akcija dobrovoljnog davalaštva krvi nastoji da proširi humanu porodicu dobrovoljnih davalaca krvi, animira javnost i ukaže na značaj darivanja ove dragocjene tečnosti.

Vodeći se sloganom: "Darujte krv! Spasite život", Crveni krst Republike Srpske poziva sve koji su u mogućnosti da daruju krv i na taj način spase nekome život!

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Distribucija socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu Republike Srpske Distribucija socijalno-humanitarne pomoći stanovništvu Republike Srpske
Danas Međunarodni dan starijih osoba Danas Međunarodni dan starijih osoba
Lazić: Crveni krst Srpske prepoznat kao pouzdan i dokazan partner Lazić: Crveni krst Srpske prepoznat kao pouzdan i dokazan partner
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    18h 22m
    2
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    14h 39m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    11h 16m
    1
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    17h 30m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 20m
    0