Danas pljuskovi i grmljavina, najviša temperatura 23 stepena Celzijusova

07.09.2019. 09:52
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji ponegdje mogu biti jači.

Padavine sa grmljavinom očekuju se u centralnim krajevima, a poslije podne i na sjeveru, sjeveroistoku i istoku. Postojaće uslovi za lokalne nepogode, posebno na jugu i jugozapadu, a prema večeri u centralnim predjelima i u Semberiji, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će kasnije poslije podne na zapadu i jugozapadu polako prestati da pada i doći će do djelimičnog razvedravanja. Prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u svim krajevima očekuju se uvečće i tokom naredne noći.

U krajevima gdje će biti nestabilnije vrijeme duvaće umjeren vjetar sa jačim udarima, a u Posavini i Semberiji prema večeri se očekuje na udare veoma jak zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 23, na sjeveroistoku i jugu do 26, u planinama na zapadu od 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a u većini krajeva registrovana je kiša i grmljavina.

Najsvježije jutros je bilo u višim krajevima. Na Bjelašnici je u 8.00 časova izmjereno osam stepeni, na Čemernu 11, u Gacku 12, na Sokocu, u Nevesinju, na Han Pijesku, u Kalinoviku, na Mrakovici i na Ivan Sedlu 13, u Mrkonjić Gradu, Sarajevu, Livnu i Šipovu 14, a u Tuzli, Srebrenici, Rudom, Ribniku, Bihaću, Jajcu, Gradačcu i Bugojnu 15 stepeni.

U Bijeljini, Brčkom, Prijedoru, Doboju, Zvorniku, Foči, Višegradu, Novom Gradu iSanskom Mostu jutros je bilo 16 stepeni, u Banjaluci, Bileći i Zenici 17, u Širokom Brijegu i Grudama 18, u Neumu 19 i u Trebinju i Mostaru 20 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Hercegovini, odnosno Gacku 26 litara po metru kvadratnom. U Ribniku su pala 22 litra, u Šipovu 15, u Mrkonjić Gradu 12, u Nevesinju i Prijedoru 11, na Sokocu devet, na Mrakovici osam, u Banjaluci, na Han Pijesku i u Rudom sedam, na Čemernu šest, u Kalinoviku i Foči pet, a u Srebrenici i Bijeljini dva litra po metru kvadratnom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 39m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 30m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 17m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 43m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 25m
    0