Danas snijeg

24.03.2020. 08:17
0
IZVOR: Srna

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 10 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog snijega odvija otežano i usporeno, po klizavim kolovozima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima skreću pažnju na poledicu i ugažen snijeg na putevima.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora zatvorile su sve granične prelaze prema BiH.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju da vozači i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15. aprila.

Na relaciji međuentitetska linija Luke - Vlasenica - Han Pijesak - Sokolac - Rogatica - međuentitetska linija Prača - međuentitska linija Ustikolina - Foča kretaće se vangabaritni prevoz, pa vozače koji se budu kretali ovom dionicom iz AMS mole da voze opreznije i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, a od 20.00 do 5.00 na snazi je potpuna zabrana kretanja, dok je u FBiH na snazi zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18.00 do 5.00 časova.

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-I 111, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 30.09.2020. godine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, hladno i sa snijegom, uz temperaturu od minus dva do tri stepena Celzijusoava.
Prije podne i tokom dana snijeg će padati u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Visina snijega će se tokom dana povećavati, srazmjerno u svim predjelima za 10 do 15 centimetara, na zapadu i više, posebno u planinama.

U planinama će biti i smetova.

Duvaće umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do tri, na jugu do pet, u planinama od minus šest stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Naš grad bogatiji za tri djevojčice Naš grad bogatiji za tri djevojčice
Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama Povećana opasnost od odrona, magla u kotlinama
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 31m
    0
  • Slani mafini
    13h 52m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 47m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 41m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    8h 10m
    3