Danas sunčano uz umjerenu oblačnost

02.04.2020. 08:11
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Kolovozi na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH su uglavnom suvi, a poledica je moguća u zasjenjenim dijelovima u planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnom prelazu Gradiška i dalje je pojačana frekvencija teretnih vozila.

Na ostalim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Zbog situacije u vezi sa virusom korona, na teritoriji Republike Srpske zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20.00 do 5.00 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

U FBiH je zabranjeno kretanje osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 20.00 do 5.00 časova.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-I 111, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 30.09.2020. godine.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano uz umjerenu oblačnost.
Vjetar će biti slab do umjeren, istočnog smjera, na jugu slaba bura, poslije podne vjetar slab i promjenljiv, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu do 14 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    10h 6m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    11h 21m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    17h 12m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    15h 39m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    17h 31m
    0