Darko Mladić: General Mladić pao u pritvorskoj bolnici i povrijedio glavu

16.08.2024. 13:05
26
IZVOR: srna.rs

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić je, zbog gubitka svijesti, pao i povrijedio glavu u haškoj pritvorskoj bolnici, gd‌je se nalazi od aprila zbog nemogućnosti kretanja, što je izazvalo dodatne komplikacije, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

On je naveo da je u poned‌jeljak prošle sedmice otišao u Holandiju kako bi posjetio oca, ali mu je javljeno da je general Mladić izgubio svijest, pao i povrijedio se, nakon čega je završio u civilnoj bolnici, gd‌je ga je potom posjetio.

- Javili su nam da je doživeo taj pad i veliki udarac u glavu, pošto se onesvestio u stojećem položaju i pao. Oni su ga, valjda, digli. Rekli su nam da ne dolazimo u posetu, pa smo onda išli u tu građansku bolnicu da ga vidimo - rekao je Darko.

On je dodao da je general bio svjestan, ali da ne zna uopšte kako je pao.

- Tu je zadržan dva dana, pa vraćen. Uglavnom, stanje je nepromenjeno u smislu da je vezan za krevet i da je veoma osetljivo - rekao je Darko Mladić.

On je ukazao na to da je generalovo stanje i dalje veoma loše, da je vezan za krevet i ne može da brine o sebi od kada su prestali da mu rade bubrezi, te da je od aprila vezan za krevet i vrijeme provodi u pritvorskoj bolnici.

- Ne mogu da kažem da se stanje pogoršalo, ali ni da se poboljšalo - rekao je Darko.

Prema njegovim riječima, u haškom pritvoru nije prava bolnica nego više stacionar, pa za bilo šta ozbiljnije nemaju resurse, tako da je general Mladić i ranije par puta prebacivan u civilnu državnu bolnicu kada je imao neke intervencije ili posmatranja.

On je naveo da general Mladić poslije pada ima dodatne komplikacije, ogroman pritisak, koji ne može da se spusti ni poslije desetak dana.

- Mi smo sada slabo u kontaktu, ali i dalje komuniciramo - rekao je Darko.

On je podsjetio da su od aprila generala Mladića posjetila dva srpska ljekara - nefrolog i neuropsihijatar, od kojih su dobijeni izvještaji.

- Potpuno nam je jasno, što se tiče otkazivanja bubrega u aprilu, zbog čega je završio u bolnici i bio u životnoj opasnosti, da je to greška njihovih lekara u Hagu, iako oni to negiraju. To se desilo njihovom greškom, a ne iz neobjašnjenih razloga, kako njihovi doktori kažu, nego je jasno da nije vođeno računa o gubitku tečnosti - rekao je Darko.

On je naveo da se sada čekaju najnoviji izvještaji u skladu sa ovom situacijom, pa će se vid‌jeti kako dalje.

General Mladić je presudom koju mu je izrekao Haški tribunal u junu 2021. godine osuđen na doživotni zatvor. Zbog lošeg zdravstvenog stanja, Mladićeva porodica i branioci su više puta tražili da mu se omogući liječenje na slobodi, ali Haški tribunal, a potom i nasljednik tog suda Mehanizam, te zahtjeve su odbijali.

Operisan je 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker, a u februaru ga je pregledao tim ljekara iz Republike Srpske.

Komentari 26
  • Generic placeholder image
    Skijaš 18.08.2024. 11:37
    - Generale bojiš li se koga?
    - Samo Boga i više nikoga.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 18.08.2024. 03:36
    Oj ture, koliko ste vi bili uspješni ili neuspješni u ratu u odnosu na VRS želim vam duplo u sledećem, koga prizivate. Pitaj 100 000 šehidlija šta oni misle o tome. Istina, bilo je i hrvstskog doprinosa u broju ali bilo bi opet, vjerovatno više zbog sadašnjih vaših zasluga.
  • Generic placeholder image
    Ark 17.08.2024. 22:48
    @Realisto, ajde seri po Klixu i Avazu i peri dupe arapima dok vas ne progutaju. Jebo li ti Alija mater poturičku!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 17.08.2024. 21:44
    Avdo Palić je obična pizda koja je pomislila da predajom može izbjeći odgovornost za, do tada počinjene, zločine i spasiti svoj mizerni život. Da je pravi vojnik borio bi se do kraja. Svejedno tvrdite da nije imao ni oružje ni municiju ni uniformu ni ista drugo. Pa šta ga je sprečavalo da se dalje bori? E pa "neće da može" zemljače, oko za oko, zub za zub.
  • Generic placeholder image
    Realista 17.08.2024. 21:31
    Prosto me oduševi količina neznanja,primitivizma i gluposti kod vas velokosrba.Zato vas i handri ko stigne.Avdo Palić se kulturno i ljudski predao Mladićevim krvolocima i ubijen je kukavički u logoru,protivno svim zakonima i konvencijama a ti retardu se još ismijavaš.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 17.08.2024. 20:53
    O Rambo ti si znači u žepi uništio one tenkove balvanom. Čuo sam ja za taj slučaj ali nisam znao da si ti taj junak. Sve super samo bajke su na drugom spratu, Avdo Palić nađubrio ledinu odavno a tebi nešto izjelo mozak. I da dok nisam zaboravio. Mama ti je fukara jer te nije lijepo vaspitala.
  • Generic placeholder image
    Realista 17.08.2024. 19:38
    Skijaš...da smo imali pola vašeg oružja...pola...upamti fukaro...ne bi vas bilo ni u istorijskim knjigama.Eto kakvi ste borci i junaci.Krene vas 350,do zuba naoružanih na recimo Žepu pa vas ljudi balvanima povaljaju...džaba tenkovi i prage...
  • Generic placeholder image
    Skijaš 17.08.2024. 18:52
    Ma bosanske gazije su zubima hvatali metke i granate, golim rukama su zaustavljali tenkove a avione su obarali munjama iz guzica. U početku su imali problema da zaustave srpsku pješadiju ali su se dosjetili da isture svoje hanume naprijed i dok se Srbi pozabave i razonode sa hanumama gaziju uteknu. To su probali i u Srebrenici i imali polovičan uspjeh. Gazije iz naserove 28.divizije su utekle u šumu ali su kiksali i ostavili sve neke krezave i lojave hanume što im, po tvrdnjama holandskih vojnika, gadno smrdi iz usta pa se Srbi nisu puno zamajavali sa njima već sve popakovali u autobuse i vratili proizvođaču. Zato su imali vremena da nahvataju podosta naserovih gazija i da im puste onaj film "znam šta ste radili prošloga ljeta".
  • Generic placeholder image
    Realista 17.08.2024. 18:38
    Opet mantranje...šatro Mirjana i Anđela ...grohotom se smijem.
  • Generic placeholder image
    Andjela 17.08.2024. 16:06
    Realisto ne laži da niste imali oružje.U te bajke vise ne vjeruju ni djeca u vrticu. Cime ste napadali Srbe i vojnike JNA. Napravili ste masakr u Tuzli. Cime ste se tukli s Hrvatima u Srednjoj Bosni?Lazes kao i svaki "muslimani"
  • Generic placeholder image
    Andjela 17.08.2024. 16:05
    Realisto ne laži da niste imali oružje.U te bajke vise ne vjeruju ni djeca u vrticu. Cime ste napadali Srbe i vojnike JNA. Napravili ste masakr u Tuzli. Cime ste se tukli s Hrvatima u Srednjoj Bosni?Lazes kao i svaki "muslimani"
  • Generic placeholder image
    Mirjana 17.08.2024. 16:00
    Realisto, ko sam ja tebe ne treba da zanima, i ja tebi zelim sve najbolje u tvojih 23 posto pošto ostatak pripada Hrvatima i da se još duuugo gurate s njima. P.S. Znam da istina smeta i da ni uz pomoć NATA niste uspjeli da odbactite Srbe oko Sarajeva. Toliko o tzv. armiji BiH.
  • Generic placeholder image
    Realista 17.08.2024. 09:27
    Mirjana,
    Ružne riječi za ženu...ako si žena.To ko je koga vratio na fabričke postavke i tih 23 ...nije fina priča i ne priliči ovoj temi.Ja đeneralu želim dug život...
  • Generic placeholder image
    Mirjana 17.08.2024. 09:02
    Ime , p....j u svojoj 23 posto a mozes i mami da to uradis. Crkni od muke "bhalijo". Vratio vas je general na fabricka podesavanja. Uzalud sto vam je pomagao cijeli svijet. Idi i lijeci se panju truli.
  • Generic placeholder image
    Realista 17.08.2024. 08:02
    Slobo i Radovan su od armije napravili bagru a Alija od bagre napravio armiju...falio je još mjesec dana borbi do kapitulacije tvorevine nastale ratom i etničkim čišćenjem.Nije dao zapad...sad vide koliku su grešku napravili.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 17.08.2024. 02:46
    Oj ture, đabe vam bjelosvjetske đihadlije-šehidlije, nato oprema i oružje,vojna pomoć dostavljana od unprofora, od usa iz Majnhajma teretnim avionima, artiljerija francusića sa Igmana, satelitsko osmatranje i obavještajni rad, nato avijacija.... VRS, pod komandom, Đenerala Mladića je spriječila vaše zločinačke ciljeve i porazila duplo brojniju, tzv. armiju bejha. Tako ste poraženi da ste dobili komplekse i pravite se zaboravnim...
  • Generic placeholder image
    Skijaš 16.08.2024. 23:56
    Svi su Srbi Ratkovi vojnici.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 16.08.2024. 22:17
    Vidis realista trebali ste imati u vidu koliko su Srbi imali tenkova, podrske i slicno kada ste im objavili rat.Djenaral Mladic je izvojevao svoje i sa svojim saborcima stvorio REPUBLIKU SRPSKU koju priznaje cijeli svijet.Ovo okolo pripada vama i bratiji sa kojima ste '92 vezali zastave pa iako ste se tukli momacki kasnije ipak" ljubav" je to.
  • Generic placeholder image
    Realista 16.08.2024. 21:40
    U pravu ste,pamtićemo pampers đenerala sljedećih 100 godina jer je imao na stotine tenkova, hiljade cijevi,podršku iz Beograda protiv protivnika koji nije imao niti jednog tenka ili topa...
  • Generic placeholder image
    Ime: 16.08.2024. 21:30
    Mirjana jos jednom pisam ti se po glavi zadojenoj evo ovdje na ovom "vasem" portalu
  • Generic placeholder image
    Mirjana 16.08.2024. 17:42
    Ime ,sredio je vas general vojnicki itekako. Idi sada i pameti ispred svoje kuće i komentariši ma svojim portalima pokusaju od čovjeka.
  • Generic placeholder image
    Ime: 16.08.2024. 17:27
    Uh pa nije se valjda udario nas pamepers generalcic! Pisam mu se u usta kao i skijasu i mirjani, zelim keru da polako i bolno crkava <3
  • Generic placeholder image
    Mirjana 16.08.2024. 16:00
    Realisto, vrati se u svoj tor od 23,1 posto i tamo komentariši. Znam da bole ratni neuspjesi na Bjelasnici, Srebrenici , Igmanu itd. Niste ratnici i pomiri se s tim .Jedino sto ste bili bolji u vrisci i kuknjavi Zapadu.Ali vide i oni ko ste.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 16.08.2024. 15:59
    Veličina generala Mlađića će se pamtiti i za 1000 godina a ti se nećeš ni ohladiti a tvoje mizerno postojanje će biti zaboravljeno.
  • Generic placeholder image
    Realista 16.08.2024. 14:04
    Čuvajte ga bolje...da nam živi još 100 godina
  • Generic placeholder image
    Realista 16.08.2024. 13:22
    Čuvajte ga bolje...da nam živi još 100 godina
Povezane vijesti
Zdravstveno stanje Ratka Mladića "stabilno loše" Zdravstveno stanje Ratka Mladića "stabilno loše"
Darko Mladić potvrdio da je zdravstveno stanje Ratka Mladića teško i ozbiljno Darko Mladić potvrdio da je zdravstveno stanje Ratka Mladića teško i ozbiljno
Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića veoma ozbiljno Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića veoma ozbiljno
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0