Direktorki sportskog centra uslovna kazna zbog trovanja djece

05.04.2022. 17:27
0
IZVOR: glassrpske.com

Direktorka Sportsko-rekreativnog centra (SRC) "Ajdinovići" Sanela Omerčević osuđena je uslovno na šest mjeseci zatvora zbog trovanja jedanaestoro djece koja su bila gosti ovog centra u avgustu 2019. godine.

Opštinski sud u Visokom donio je osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Omerčevićeve, a koja se neće izvršiti ako tokom dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Omerčevićevu je optužnica teretila da je iz svjesnog nehata kao odgovorna osoba, direktor u SRC "Ajdinovići" proizvodila, pripremala i stavljala u promet namirnice škodljive za zdravlje ljudi čime je dovela u opasnost njihovo zdravlje.

Optužnica protiv Omerčevićeve je podignuta 2. septembra, a potvrđena 7. septembra.

U optužnici su izneseni i detalji da su prilikom kontrole hrane, koju su koristila djeca, otkrivene različite vrste bakterija, a hrana je na dan trovanja djeci služena u sva tri obroka.

Sportsko-rekreativni centar "Ajdinovići" po nalogu inspekcijskih organa bio je zatvoren, a ponovo je otvoren u novembru 2019.godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta Roditeljima u Srpskoj premalo 15 dana bolovanja za njegu djeteta
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 42m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 40m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 6m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 21m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 0m
    0