Dočekali krov nad glavom nakon poplava

30.12.2019. 11:59
0
IZVOR: Srpska.info

Gradska uprava Zvornik i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) realizuju „Program za oporavak od poplava i klizišta-stambeno zbrinjavanje“ u okviru koga su izgrađene kuće za devet porodica koje su svoje domove izgubile u poplavama i klizištima 2014. godine.

Njima su uručeni ključevi novoizgrađenih kuća, a program je obuhvatio i saniranje kuća za još dvije porodice.

U okviru Programa predviđeno je i ekonomsko osnaživanje za nezaposlene članove porodica koje će se ogledati u podizanju novih plastenika i eventualnog paketa za ratarsku proizvodnju.

Gradska uprava Zvornik sufinansira program sa 5.000 KM po korisniku za izgradnju kuća. Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović zahvalio se donatorima istakavši da je ovaj program od neprocjenjivog značaja za ljude koji su pretrpjeli ogromne štete u poplavama i klizištima 2014. godine.

– Gradska uprava će uvijek podržati ovakve i slične projekte kroz koje se pruža pomoć građanima, a ovaj projekat je utoliko značajniji kad se uzme u obzir da je devet porodica dobilo novi krov nad glavom – rekao je Ivanović.

Program finansira Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srpske, partnerskim jedinicama lokalne samouprave i UNDP.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH Sjećanje na katastrofalne poplave koje su pogodile Srpsku, Srbiju i FBiH
U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi U poplavama poginulo najmanje 50 ljudi
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 13m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 41m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 51m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 23m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 56m
    0