Edukativna predavanja „Djeca u digitalnom dobu i digitalno nasilje“ u Istočnoj Ilidži

13.06.2023. 12:44
0
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas na području Istočne Ilidže održavaju edukativna predavanja za učenike petih razreda Osnovnih škola na temu „Djeca u digitalnom dobu i digitalno nasilje“.

Cilj edukacije je podizanje svijesti kod djece o potencijalnim opasnostima na interetu, ali i o tehničkim mogućnostima zaštite.

Pošto je sve veći broj mladih na internetu potrebno je da ih kroz zajedničke aktivnosti, naučimo kako sigurno da koriste internet, prepoznaju ali i izbjegnu rizike i opasnosti u sajber okruženju, naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Posebna pažnja posvećena je zaštiti na najpopularnijim društvenim mrežama kao što su  „Facebook“, „Instagram“, „Tik-Tok“, „Snapchat“.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane da sve zlouptrebe u vezi sa internetom prijave lično najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na 122.

Komentari 0
Povezane vijesti
Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama Edukativno predavanje „Oružje ne štiti, oružje ubija“ sutra u Palama
Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. juni“ (FOTO) Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. ju...
Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    6h 2m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    6h 19m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    20h 56m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    6h 55m
    3
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    23h 33m
    2