Ekipe iz Pala i Istočne Ilidže najbolje u pružanju prve pomoći

10.05.2023. 17:34
1
IZVOR: srna.rs

Ekipa Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale osvojila je u konkurenciji omladine prvo mjesto na regionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći, uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja, dok je u konkurenciji podmlatka prvo mjesto pripalo ekipi Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Drugo mjesto u konkurenciji omladine osvojila je ekipa iz Istočne Ilidže, a treće ekipa sa Sokoca.

U konkurenciji podmlatka drugo mjesto pripalo je Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Pale, a treće ekipi sa Sokoca.

Sekretar Koordinacionog odbora Crvenog krsta Sarajevsko-romanijske regije Milan Simanić izjavio je Srni da je danas održano 26. regionalno takmičenje u pružanju prve pomoći, a da su omladinci i podmladak pokazali zavidan nivo znanja.

- Takmičari su imali tri poligona na kojima su radili reanimaciju na odrasloj osobi, odnosno velikoj lutki, i na maloj bebi, zatim dva markiranta i simulaciju povrede sa skele i tuče u kafani - objasnio je Simanić.

Simanić je istakao da prvoplasirane ekipe stiču pravo učešća na republičkom takmičenju, koje će biti održano u subotu, 20. maja, na Palama.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je da su bili domaćini današnjeg takmičenja, te da su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Ona je zahvalila direktoru Kulturno-sportskog centra Pale Slavki Brezo koja im je u dvorani "Peki" ustupila prostorije za održavanje takmičenja.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    zorica 10.05.2023. 19:36
    Svaka cast ovim ljudima, zaista rade od srca i spasavaju ljudske zivote, pa i drzava bi nesto mogla uciniti za njih, u kola hitne pomoci staviti Ambilife uredjaj za preciscavanje vazduha za automobile, i time im omoguciti bar cist i svijez vazduh...
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crvenog krsta U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži održana radionica diseminacije o pokretu Crve...
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak u Foči
Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove Crveni krst Republike Srpske raspisao nagradni konkurs za đačke literarne i likovne radove
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    20h 11m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    11h 6m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    20h 17m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    20h 25m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    12h 32m
    0