EU pozdravila današnji sporazum Dodika, Izetbegovića i Čovića

05.08.2019. 20:19
0
IZVOR: Fena

Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Savjeta ministara uz posredstvo specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars Gunara Vigemarka je važan korak naprijed, prije svega za zemlju i njene građane, saopšteno je iz Evropske unije.

“Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju”, navodi se u saopštenju koje se referira na portparolku EU.

Ističe se da su se političke stranke čvrsto opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave sa provođenjem neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi, te sa konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog  kriminala

“Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vodstva u Bosni i Hercegovini da nastave sa formiranjem vlasti i bez daljeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu sa evropskim standardima i vrijednostima”, navodi se u zaključku pisma iz sjedišta EU.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kandidatima treba više kilometara na magistrali Kandidatima treba više kilometara na magistrali
Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 1m
    0
  • Slani mafini
    13h 22m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 17m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 11m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 40m
    0