„Famosova“ pobjeda za prijeko potrebno samopouzdanje

20.03.2023. 20:25
0
IZVOR: sportdc.net

„Famos“ je na svom terenu savladao „Ljubić“ iz Prnjavora u 19. kolu Prve lige Republike Srpske i tako prekinuo niz od deset utakmica bez pobjeda.

Početak drugog dijela sezone obećava, nakon dobre igre protiv „Radnika“ koja nije pretvorena u rezultat, uslijedila je dopadljiva igra protiv „Ljubića“ i trijumf neophodan kako za tabelu, tako i za samopouzdanje.

- Jako važna pobjeda sa više aspekata. Prvo, krenuli smo pobjedom na domaćem terenu. Moramo vratiti taj primat domaćeg terena kojeg smo izgubili u drugom dijelu prošle sezone kada su nam bodove odnijeli „Omarska“ i „Tekstilac“. To su nam direktni konkurenti za opstanka i ne smijemo i na proljeće dozvoliti protiv ekipa u tom rangu da nam odnose bodove. Drugo, dodali smo tri boda na svoj konto, tri jako bitna boda za nastavak prvenstva i treće napunili smo se samopouzdanjem, jer smo vidjeli da možemo. Igra je bila jako dobra, stvorili smo dosta šansi, bili smo stabilni i mogu samo čestitati svojim fudbalerima na ovoj utakmici – rekao je Vladimir Drinjak, trener „Famosa“, za sportdc.net.

Pobjedu „Famosa“ su golovima donijele novajlije Nikola Novković evrogolom i Kenan Hadžibegović na dvije asistencije Mladena Perovića. Briljirao je lijevi bek „Famosa“ u ovoj utakmici, njegove lopte su imale oči, a pored dvije asistencije za štopera „Famosa“, imao je i još dva izuzetna centaršuta za Blažića i Jošikavu, a jednom je i sam oprobao šut jako dobro.

- Kada su dolazili imali smo dobre informacije o njima i pozitivno mišljenje. Tokom priprema vidjeli smo otprilike šta mogu da nam donesu, ali pripreme su jedno, a takmičarske utakmice drugo. Uz to, Novković je imao problem sa povredom. Prvi utisak je jako dobar, ne samo o njima dvojici, nego generalno o svim igračima koji su zimus došli. Ne bih još da donosim prerane zaključke, tek kada u kontinuitetu odigraju kvalitetno i pomognu nam u borbi za opstanak, onda možemo konstatovati da su pojačanja i da je prelazni rok bio dobar – naveo je Drinjak.

U narednom kolu „Famosa“ čeka gostovanje kod „Drine“ u Zvorniku. U prvom dijelu sezone su ih savladali 1:0 golom Danela Blažića.

- Mnogo drugačija ekipa u odnosu na tada. Doveli su dosta novih igrača, nekih standardnih prvotimaca iz prvog dijela sezone tu više nema, pa su nam i nepoznanica. Mi idemo sada rasterećeniji u Zvornik poslije ove pobjede nad „Ljubićem“ i to može biti naša prednost. Ne trebam ni govoriti koliko bi nam značili bodovi u Zvorniku, ali svakako da naš fokus stavljamo primarno na domaće utakmice – zaključio je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vojvodić: Ovo je godina na koju treba da budemo ponosni Vojvodić: Ovo je godina na koju treba da budemo ponosni
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    19h 53m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    20h 37m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    10h 13m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    14h 17m
    0
  • Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
    20h 21m
    3