FBiH: Obavezne maske u zatvorenom, ali i otvorenom ukoliko nema distance

26.06.2020. 20:30
0
IZVOR: SRNA

Krizni štab Ministarstva zdravlja FBiH donio je danas novu naredbu prema kojoj je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između lica.

Naredba će se primjenjivati od nedjelje, 28. juna, kao i preporuke koje se primjenjuju od dana donošenja, a dostavljena je kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravlja na dalje postupanje, prenose federalni mediji.

Kantonalnim štabovima ministarstava zdravlja data je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mjera shodno procjeni epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini, uz redovno obavještavanje Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravlja.

- Pridržavanjem mjera koje su na snazi štitimo sebe i druge i sprečavamo širenje virusa i povećanje broja oboljelih - ističu iz Kriznog štaba.

Krizni štab Ministarstva zdravlja FBiH je, u uslovima epidemiološke situacije u Federaciji koja se usložnjava, donio novu naredbu o striktnom poštovanju preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija se oglasila o oskrnavljenom pravoslavnom groblju kod Ključa Policija se oglasila o oskrnavljenom pravoslavnom groblju kod Ključa
Svetinje rušili u ratu, a skrnave u miru Svetinje rušili u ratu, a skrnave u miru
Drvar se sprema za posjetu Njegove svetosti patrijarha Porfirija Drvar se sprema za posjetu Njegove svetosti patrijarha Porfirija
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    4h 28m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    12h 19m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    8h 21m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    10h 10m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    12h 9m
    0