Foča: Opština sufinansira troškove vantjelesne oplodnje

29.10.2020. 12:53
0
IZVOR: radiofoca.com

Opština Foča raspisala je konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje, što je jedna od redovnih mjera u okviru pronatalitetne politike, saopšteno je iz lokalne uprave.

Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile tri procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske i koje imaju prijavljeno prebivalište na području Foče.

Prednost pri dobijanju novčane pomoći imaće žene starije životne dobi i žene koje se prvi put javljaju na konkurs, a ispunjavaju uslove.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja.

Finansijsku podršku jednoj proceduri vantjelesne oplodnje Opština Foča daje od 2013. godine i do sada je za te namjene iz budžeta izdvojeno 185.000 maraka.

- Sredstva za vantjelesnu oplodnju koristio je 31 bračni par, a zahvaljujući toj pomoći rođeno je sedam beba - istakli su u opštini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 23m
    0
  • Krađa u Palama
    15h 41m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    12h 8m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    14h 56m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    8h 17m
    0