Foča: Povrtari donirali pomoć bolnici

29.04.2020. 12:01
0
IZVOR: srpskainfo.com

Udruženje povrtara Republike Srpske danas je, na račun Univerzitetske bolnice u Foči, uplatilo 30.000 KM za opremanje biosigurnosnog kabineta A2, čime će biti omogućeno da se vrše testiranja na prisustvo novog virusa korona u ovoj bolnici.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije “Naše malo nekom znači mnogo” koju su članovi Udruženja povrtara sproveli u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podsjećaju na to da je i Udruženje mljekara Republike Srpske sredinom aprila ovoj bolnici uplatilo 40.000 KM prikupljenih u okviru akcije “Čašom mlijeka za pluća puna kiseonika”, te da su ovim obezbijeđena sva potrebna sredstva za nabavku opreme i uređenje kabineta u Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Pozvali su i druga udruženja i institucije da se pridruže našim poljoprivrednicima i da sličnim akcijama iskažu humanost i podrže one kojima je pomoć u trenutnoj situaciji neophodna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    22h 0m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    3h 35m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    20h 9m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    8h 50m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    6h 36m
    0