Gacko: Lažno se predstavljali i uzimali novac

27.02.2021. 14:12
0
IZVOR: SRNA

 Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri lica koja su se lažno predstavljala i nezakonito prikupljala prilog za udruženja koja okupljaju lica sa poteškoćama u razvoja, rečeno je Srni u Policijskij upravi Trebinje.

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o licima iz Sarajeva čiji su inicijali A.M.O, S.Dž, A.K. i A.B, koja su izjavila da skupljaju priloge za Udruženje "Klub specijalnih sportova Drina" Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo Zajedno" Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

- Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga -  rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Rastimo zajedno" koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedena lica pronađena su i kažnjena juče. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar
Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici Pred policijom progutao dva pakovanja droge i završio u bolnici
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 13m
    0
  • Slani mafini
    18h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 29m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 23m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 52m
    3