Godišnjica otmice srpskih rudara na Kosovu i Metohiji

22.06.2022. 17:36
1
IZVOR: SRNA

Danas se navršavaju 24 godine od otmice srpskih rudara koje su albanski teroristi u junu 1998. godine oteli iz fabričkog kruga ugljenokopa "Belaćevac" Termoelektrane "Obilić" na Kosovu i Metohiji, podsjećaju iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U ranim jutarnjim časovima 22. juna 1998. godine oteti su i više nikad nisu pronađeni Dušan, Pera i Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić, saopšteno je iz Kancelarije.

Iz Kancelarije ističu da je otmica belaćevaćkih rudara označila početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Vinovnici ovog zločina nisu privedeni pravdi, a niko od predstavnika međunarodnih organizacija i privremenih institucija na Kosovu i Metohiji nije ponudio odgovore o sudbini srpskih rudara, navedeno je u saopštenju.

- Umesto istine o nestalima, mi se danas na Kosovu i Metohiji suočavamo sa pojačanim pritiscima i sve učestalijim napadima na srpsko stanovništvo, povratnike, hodočasnike, sveštenike i sa sistematskim sprečavanjem otkrivanja masovnih grobnica sa srpskim žrtvama zločina albanskih ekstremista - napomenuli su iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    MIle 22.06.2022. 18:19
    Kad se vojska na Kosovo vrati, hej kad se vojska na Kosovo vrati ..
Povezane vijesti
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    10h 21m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    1h 29m
    1
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 42m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    4h 12m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    21h 30m
    0