Grad bogatiji za dva dječaka

23.03.2023. 08:46
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 50 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Gumitehnika, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 14:00 časova potrošačima u naselju Pilana , kao i u Peletari „Vladičić“.

Zbog radova na 10 kV vodu Kadino Selo, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naselju Vrelo Kržulj te potrošačima benzinska pumpa „Stijene Petrol“ Mokro, brente: „Janjić“, „Vladičić“, „Ikanović“, „Janković“ i „Marković“

Zbog radova u TS 10/0,4 kV ”Pale grad 3” i ”Dom zdravlja”, doći će do povremenih kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u ulicama: Srpskih ratnika, 4. juni, Šetalište, Svetosavska i Stjepana Lučića.

Rudo,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodu Strgačina, doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Resići, Obrvena, Kosovići, Dorići, Sokolovići, Mrsovo, Polimlje, Gaočići, Biševići i u području MZ Strgačina.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, a saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS-a su naveli da će danas zbog "protesta građana" od 11.55 do 12.55 časova doći će do blokade saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide. Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, dionica Podvrsnik-Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene su i na putnim pravcima Prijedor-Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina.

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice i Foča-Goražde u Filipovićima.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk i Stanić Rijeka-granični prelaz Brod. Vozačima se savjetuje da na tim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje pretežno sunčano i još toplije vrijeme nego prethodnih dana uz maksimalnu temperaturu do 24 stepena Celzijusova.

Duvaće slab vjetar promjenljivih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 24, u višim predjelima oko 14 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac minus dva, Gacko, Rudo i Šipovo nula, Foča jedan, Višegrad, Han Pijesak, Drinić, Nevesinje i Čemerno dva, Ribnik tri, Banjaluka, Sarajevo, Tuzla, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Bileća i Kneževo četiri, Prijedor i Srbac pet, Bijeljina i Doboj šest, Zvornik sedam, Trebinje devet, Neum i Mrakovica 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sunčano uz umjerenu oblačnost i malo toplije Sunčano uz umjerenu oblačnost i malo toplije
U Srpskoj rođeno 15 beba U Srpskoj rođeno 15 beba
Promjenljivo sa povremenom slabom kišom Promjenljivo sa povremenom slabom kišom
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    8h 3m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    19h 36m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    19h 17m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    23h 42m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    6h 17m
    0