Grad jutros bogatiji za dječaka i djevojčicu

08.08.2019. 08:22
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođeni su jedan dječak i jedna djevojčica. Na bolničko liječenje primljeno je 35 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija nesmetano, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima odrona, a u kotlinama i duž rijeka ima magle, naročito na području Foče.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske preporučuju da se zbog visokih temperatura vazduha na putovanja na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, te da se prave što češće pauze tokom vožnje. 

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 31. 12. 2019. godine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo vrijeme, uz umjerenu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu do 32, ponegdje u sjevernim i južnim krajevima i do 35 stepeni Celzijusovih.
Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će narednih dana, pogotovo za vikend i početak sledeće sedmice biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom do 38 stepeni Celzijusovih. 

Duvaće slab do umjeren vjetar južnog i jugozapadnog smjera, a na sjeveru istočnog i sjeveroistočnog, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Jutro je pretežno vedro uz umjerenu oblačnost. 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 12m
    0
  • Slani mafini
    13h 33m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 28m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 22m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 51m
    0