Grad jutros bogatiji za dvije djevojčice

27.03.2020. 08:10
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja na kolovozima mjestimično ima zaostalog snijega i poledice.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, vozačima savjetuju oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, a od 20.00 do 5.00 na snazi je potpuna zabrana kretanja, dok je u FBiH na snazi zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18.00 do 5.00 časova.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima u BiH, a pojačana je frekvencija teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora zatvorile su sve granične prelaze prema BiH.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

Stanovništvu je upućen apel da poštuje uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica.

Iz AMS apeluju da vozači i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz dnevnu temperaturu do 15 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti oblačno i suvo, dok je na jugu moguća slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno oblačno, lokalno tmurno vrijeme, uz pojavu sunčanih intervala na sjeveru i sjeveroistoku, dok se na jugu i jugozapadu očekuje povremena kiša.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od osam do 15 stepeni Celzijusovih.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    6h 19m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    20h 33m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    18h 40m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    17h 28m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    3h 55m
    0