Grad jutros bogatiji za jednu djevojčicu

04.11.2019. 08:16
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Ljekarsku intervenciju zatražila su 22 pacijenta.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo je u protekla 24 časa imala dvije intervencija.

Prva od 12:10 do 13:00 – otvaranje stana u Spasovdanskoj ulici, a druga od 21:15 do 22:00 – gorio kontejner u Topliku.

Iz KP "Vodovod i kanalizacija" A.D.Istočno Sarajevo obaveštavaju korisnike da je otežano vodosnabdijevanje u naseljima Gornji Kotorac i Krupac, te u ulicama Cara Lazara i Cara Dušana, te mole potrošače za strpljenje i razumijevanje.

Grad je jutros uredno snabdijeven električnom energijom.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, zbog kiše koja pada, saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, dok su na putevima u ostalim krajevima za sada kolovozi suvi.
U kotlinama i uz riječne tokove kao i u višim predjelima smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izgradnje male-hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas prije podne biće oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a tokom dana vjetrovito i relativno toplo uz prestanak padavina u većini predjela.
Obilnije padavine očekuju se na jugu Hercegovine od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 60 litara, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od 15 do 21 stepen Celzijusov, a u mjestima sa fenskim efektom i koji stepen viša.

Duvaće vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jačim udarima vjetra brzine 40 do 55 kilometara na sat, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 29m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 44m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 19m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 6m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 17m
    0