Gradu Istočno Sarajevo nagrada u Monaku

12.12.2019. 20:46
0
IZVOR: is-radio.com

Grad Istočno Sarajevo, zajedno sa Sarajevom i Olimpijskim komitetom BiH dobitnik je prestižnog priznanja ,,Diplomatska aktivnost godine“ koje se dodjeljuje u okviru Međunarodnog foruma ,,Mir i sport“.

Ovu nagradu gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo dobili su zbog uspješne organizacije 14. Evropskog olimpijskog festivala za mlade. Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada održana je u Monaku pod pokroviteljstvom Alberta II od Monaka.

Slika

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković, istakao je veliki ponos zbog dobijanja ove nagrade i dodao da ovo priznanje znači mnogo našem gradu.

- "EYOF 2019" pokazao je da sport ruši sve granice i da se uz dobru saradnju dva entiteta može stvoriti nešto uspješno, što će odjeknuti u cijelom svijetu - rekao je Vuković. Gradonačelnik Vuković poručio je da ovo treba biti model ponašanja u BiH, na svim poljima međuentitetske saradnje.

- Smatramo da je ovo još jedna pozitivna stvar u nizu za Istočno Sarajevo i nadamo se da će naš grad nastaviti da ostvaruje uspjehe i u narednom periodu - istakao je gradonačelnik Vuković.

Slika

Godišnje nagrade Međunarodnog ,,Mir i sport“ foruma od 2008. godine dodjeljuju se organizacijama i pojedincima koji su dali izvanredan doprinos miru, dijalogu i društvenoj stabilnosti u svijetu kroz sport. Od određenih terenskih programa do globalnih inicijativa, pobjednici su vodili projekte koji su simbolika sportskog kapaciteta za mirenje podijeljenih ili suprotstavljenih zajednica. Dvanaesti forum okupio je ministre, predstavnike olimpijske porodice, sportiste i aktiviste sa ciljem da kroz sport podstiču duh dijaloga i saradnje neophodne za očuvanje mira u svijetu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa intervenisale više od deset puta
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 43m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 1m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 7m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 5m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 16m
    0