Hanpijesački humanisti dali krv, prikupljeno 37 doza

23.04.2024. 18:30
0
IZVOR: srna.rs

Na Han Pijesku je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 37 doza ove dragocjene tečnosti, rekla je Srni šef Službe transfuzije "Kasindo" pri Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić.

Lukićeva je rekla da se za ovu akciju prijavilo 46 davalaca.

- Ova akcija je značajna jer nam predstojeći praznici sa sobom nose veliki broj neradnih dana, čime će biti smanjen i broj davalaca u našoj službi gdje krvi uvijek mora da bude u rezervi - navela je Lukićeva.

Prema njenim riječima, današnja akcija na Han Pijesku pomoći će da te rezerve budu na stabilnom nivou tokom svih predstojećih praznika.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Han Pijesak Slađana Malović izjavila je Srni da je ovo prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini koju je

organizovao hanpijesački Crveni krst u saradnji sa Transfuziološkom službom "Kasindo".

Malovićeva je rekla da ova humanitarna organizacija ovakve aktivnosti organizuju dva puta u godini, ali da dosta davalaca sa Han Pijeska daje krv po potrebi tokom cijele godine.

Duško Đerić danas je dao krv 12. put, a sve mlade ljude je pozvao da se pridruže velikoj porodici humanista, koji svojim gestom spasavaju živote drugih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
U Han Pijesku obilježen praznik posvećen Svetom Savi (VIDEO) U Han Pijesku obilježen praznik posvećen Svetom Savi (VIDEO)
Povodom Dana Republike Srpske ples dva drona sa trobojkom iznad Han Pijeska (VIDEO) Povodom Dana Republike Srpske ples dva drona sa trobojkom iznad Han Pijeska (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 33m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 29m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 33m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 26m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 23m
    0