Igor Gordić: Cilj košarkaša “Romanije” Prva liga RS

05.06.2020. 11:27
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Košarkaški klub „Romanija“ najmlađi je sportski kolektiv na području opštine Pale, a u debitantskoj sezoni nisu uspjeli da izbore plasman u Prvu ligu Republike Srpske, što ih neće spriječiti da, sa mladim snagama, to pokušaju učiniti već u narednom periodu.

U prethodnoj sezoni košarkaši „Romanije“ ostvarili su dvije pobjede i četiri poraza, sa, mahom, podmlađenim timom i u veoma snažnoj konkurenciji iskusnijih ekipa KK „Rogatica“, OKK „Gacko“ i KK „Igman“ iz Istočne Ilidže.

Zadovoljni debitantskom sezonom

Predsjednik paljanskog drugoligaša Igor Gordić ističe u razgovoru za „Paljanske Novosti“ da nije bilo lako odigrati sezonu u Drugoj ligi Srpske – grupi Istok, ali da je zadovoljan premijernim izdanjem svojih momaka.

-Prethodna sezona bila je izazov u organizacionom i takmičarskom smislu ali je `Romanija` uspješno završila svoju debitantsku sezonu i više smo nego zadovoljni učinjenim. Kada je riječ o igračkom kadru, cilj kluba je afirmacija mladih igrača i pokretanje mlađih kategorija kluba. Većina kluba su mladi igrači iz Pala, te studenti koji borave u našoj opštini. Kadrom smo zadovoljni, ali u narednom periodu cilj nam je privučemo što više mladih igrača koji mogu da steknu neophodno iskustvo igranjem za naš klub- naglasio je Gordić.

U „Romaniji“ trenutno ne razmišljaju o dovođenju pojačanja i proširivanju igračkog kadra, već je cilj oslanjanje na domaće mlade snage.

-Cilj kluba je stabilna organizacija, raspolaganje mladim igračima, te upis nove djece koja svoje prve košarkaške korake mogu napraviti  u našem klubu. To će biti naše najbolje pojačanje. U ovom trenutku nije realno govoriti o pojačanjima u seniorskom pogonu, ali svakako smo otvoreni za nove igrače koji izraze želju da nastupaju u našem klubu- ističe predsjednik KK „Romanija“ Pale.

Ulaganje u sport i mlade – neprocjenjivo

Gordić navodi da je postojanje jednog ovakvog sportskog kolektiva na području opštine Pale od višestrukog značaja za razvoj i popularizaciju košarke među mladima.

-Košarka je sport koji je važan ne samo za motorni nego i psihički razvoj mladih. Sticanje sportskih navika, zdrave ishrane, pobjedničkog mentaliteta, te socijalizacija i timski rad samo su neki od benefita koji ovaj sport donosi. Ulaganje u sport i mlade je dugoročna investicija koja se uvijek vrati na pravi način. Pale kao opština imaju veliki potencijal u sportskom smislu i tek nam predstoji period u kojem ćemo, nadam se, te kapacitete iskoristiti na pravi način- smatra Gordić.

Razvoja sporta nema bez adekvatne podrške nadležnih institucija, a, prema Gordićevim riječima, predstavnici opštinskog rukovodstva pomogli su osnivanje „Romanije“, kao i njeno takmičenje u prethodnoj sezoni.

-Želim da istaknem da je KK `Romanija` predstavljao našu opštinu uz veliku podršku načelnik Boška Jugovića koji je pozdravio inicijativu formiranja sportskog društva Romanija, te, u ime opštine, finansijski i logistički podržao klub. Imamo odličnu komunikaciju i iskreno se nadamo da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu. Cilj našeg kluba je nastavak uspješne saradnje sa kancelarijom načelnika Jugovića i odsjekom za sport, kao i afirmacija mladih igrača koji će predstavljati našu opštinu- rekao je predsjednik „Romanije“.

Slika

Planovi za budućnost

On ističe da su ambicije za narednu sezonu KK „Romanija“ stabilnost u organizacionom i finansijskom smislu, kao i privlačenje što većeg broja mladih.

Kada je riječ o rezultatima, Gordić nije obećao plasman u Prvu ligu Republike Srpske, ali je obećao beskompromisnu borbu mladih lavova na parketu, kako bi paljanski ljubitelji ovog sporta uživali u mnogo kvalitetnojoj košarci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    23h 34m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    21h 9m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    7h 8m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    5h 35m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    7h 27m
    0