Inicijativa za postavljanje stacionarnih radara u Palama

10.12.2019. 15:23
0
IZVOR: SRNA

Učesnici Foruma za bezbjednost opštine Pale istakli su danas da je neophodno postavljanje stacioniranih radara na području ove lokalne zajednice s ciljem poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su na sjednici Foruma za bezbjednost donijeli niz konkretnih zaključaka u vezi sa bezbjednošću saobraćaja.

-Najvažnije jeste da bude pokrenuta inicijativa prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da bude postavljen određen broj stacionarnih radarskih sistema na problematičnim lokacijama na području Pala - istakao je Jugović.

On je precizirao da bi radari bili postavljeni na lokaciji Ljubogošta-Rogoušići, kod restorana „Dva goluba“ na ulazu u Pale i na magistralnom putu kod Osnovne škole „Pale“.

-Nadležno opštinsko Odjeljenje u saradnji sa saobraćajnom policijom radiće na rekonstrukciji i signalizaciji semafora, posebno kod gradske kafane prema Jahorini. Opština će semafore koji su u nadležnosti lokalne zajednice rekonstruisati u toku iduće godine - naveo je Jugović.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici policije, Civilne zaštite, osnovnih i srednjih škola, Boračke organizacije, Doma zdravlja, Crvenog krsta, te mjesne zajednice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    10h 21m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    22h 21m
    10
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    23h 55m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    7h 50m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    7h 8m
    0