Istočna Ilidža: Sutra parastos poginulim borcima Srpske garde

03.10.2020. 10:40
0
IZVOR: SRNA

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama sutra će biti služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske /VRS/, koja je formirana prije 28. godina.

Bivši zamjenik komandira Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić napomenuo je da je ova manevarska jednica, osnovana 1. oktobra 1992. godine, učestvovala u borbama na svim ratištima u zoni odgovornosti Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, odnosno Ilidžanske brigade.

-Na Sarajevsko-romanijskom ratištu je ova jedinica, zajedno sa Specijalnom brigadom MUP-a Republike Srpske, Oklopnom četom Ilidžanske brigade i svim drugim jedinicama, dala značajan doprinos odbrani Ilidže, ali i pomagala srpskim borcima na ratištima u Vogošći, Ilijašu, Nišićkoj visoravni, Trnovu, Zlatištu na Trebeviću, Debelom brdu, svuda gdje je bilo potrebno - rekao je Lučić Srni.

Lučić je naveo da su u svom sastavu imali oklopno-mehanizovanu četu, kao logistiku za pješadijski dio jedinice.

Parastos će biti služen u 9.00 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 19m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 21m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    13h 14m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 19m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 22m
    1