Istočno Sarajevo jutros ima tri nova stanovnika

31.03.2020. 08:25
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su tri djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 22 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa imala jednu intervenciju.

Od 15:17 do 15:55 časova u ulici Ravnogorskoj u krugu preduzeća ,,Elektroinvest“ gorila veća količina zapaljenog smeća .

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Pojačana je frekvencija teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, a na ulazu u BiH kolona teretnih vozila duga je na prelazu Karakaj.

Zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju se duge kolone na graničnim prelazima na ulazu i na izlazu iz BiH.

Zbog situacije u vezi sa virusom korona, na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20 do 5.00 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

I u FBiH je na snazi zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 20.00 do 5.00 časova.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, izuzev prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-I 111, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 30.09.2020. godine.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno sa snijegom u većini krajeva.
Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih smjerova, na jugu umjerena do jaka bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od jedan do sedam, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    10h 39m
    0
  • Krađa u Palama
    8h 57m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    23h 16m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    5h 24m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    8h 12m
    0