Katar šalje pomoć BiH

19.05.2020. 09:49
0
IZVOR: Srna

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će iz Katara stići jedan od najvećih civilnih aviona sa vrlo vrijednom i značajnom medicinskom i zaštitnom opremom, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Ambasada Katara u BiH obavijestila je Ministarstvo inostranih poslova da će pomoć, prema nalogu vladara Katara, šeika Tamim bin Hamada Al Tanija, stići u avionu “drimlajner 787 boing”, koji prvi put slijeće na sarajevski aerodrom, navodi se u saopštenju.

Ministar inostranih poslova poslova Bisera Turković naglasila je da je Katar jedina arapska zemlja koja je do sada poslala avion pomoći BiH, uprkos činjenici da se i sama suočava sa mnogo težom situacijom zbog pandemije nego BiH.

U Kataru je virusom korona zaraženo više od 30.000 stanovnika, a u BiH nešto više od 2.000.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    4h 56m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    3h 51m
    2
  • Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
    21h 13m
    27
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    8h 13m
    0
  • Podijeljeno 195 paketa za socijalno ugrožene stanovnike Istočne Ilidže
    22h 59m
    1