Kazne do 2.000 KM za vlasnike smještajnih kapaciteta koji nisu registrovani

23.02.2022. 12:41
5
IZVOR: Katera

Gradska uprava grada Istočno Sarajevo pozvala je sve vlasnike privatnih smještajnih kapaciteta sa područja grada da izvrše registraciju i kategorizaciju objekata, ukoliko isto nisu obavili ili je kategorizacija istekla.

Iz Gradske uprave su napomenuli da su vlasnici smještajnih kapaciteta dužni izvršiti registraciju i kategorizaciju kuće za odmor, apartmana ili sobe u okviru stambenog objekta čija je namjena izdavanje.

Saopštili su da fizička lica, koja pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu (stan na dan) i sobi za iznajmljivanje dužna su da plaćaju godišnji paušalni iznos boravišne takse u iznosu od po 30 KM za svaki krevet (ležaj) u objektu u kojem se pružaju usluge smještaja uplatom na račun javnih prihoda Republike Srpske.

Navode da, prema Zakonu o ugostiteljstvu Republike Srpske i odluci o kategorizaciji ugostiteljskih objekata na području grada Istočno Sarajevo, novčanom kaznom do 2.000 KM može biti kažnjeno fizičko lice koje pruža usluge smještaja, a da prethodno nije izvršilo kategorizaciju predmetne nepokretnosti.

U saopštenju se podsjeća da rješenje o kategorizaciji važi četiri godine i da se, nakon isteka tog perioda, mora obnoviti.

Fizička lica koja pružaju usluge smještaja detaljnije informacije mogu dobiti na pisarnici Gradske uprave Istočno Sarajevo ili u gradskoj Turističkoj organizaciji, gdje mogu preuzeti i obrazac zahtjeva za kategorizaciju.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Dajte neki humanitarni broj da pomognemo 26.02.2022. 00:14
    Jes mi žao ovih sirotih ljudi sa pet stanova i dva apartmana koja jedva izdaju i sastavljaju kraj sa krajem godinama. Kud sad tih 30KM po krevetu da uradi na njihove budžete kad je ulje ovako otišlo.
  • Generic placeholder image
    Mala belegija 25.02.2022. 09:35
    Imam apartman ali nemam kreveta...moji gosti spavaju na podu. Jesam li šta dužan plaćati?
  • Generic placeholder image
    Cosicu 23.02.2022. 20:58
    Cosicu fali para za izbore malo ti a, harate malo vam
  • Generic placeholder image
    Ne 23.02.2022. 15:34
    Samo znate kažnjavati nevine a lopove nagrađujete i to direktorskim foteljama!!! Banda!!!
  • Generic placeholder image
    Nn 23.02.2022. 14:29
    Ma jelde, fali vam para za novozaposlene u izbornoj godini
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 54m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 36m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 9m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 43m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 28m
    3