Kijev sprema monstruozne provokacije - masovno ubistvo civila

10.04.2022. 21:14
3
IZVOR: rs.sputniknews.com

Kijev, uz podršku zapadnih država, sprema masovno ubistvo civila za koje bi se optužila ruska vojska i jedinice Luganske Narodne Republike, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Zvanični Kijev, uz podršku država kolektivnog zapada, nastavlja sa pripremama monstruoznih i nemilosrdnih akcija masovnog ubistva civila u Luganskoj narodnoj Republici sa ciljem da se za to optuže Oružane snage Rusije i jedinice LNR - rekao je general.

Između ostalog, dodao je Mezincev, u gradu Kremena, Sjeverodonjecki region, stigli su i smjestili se u zgradu oblasne bolnice reporteri stranih medija radi snimanja unaprijed pripremljene provokacije – otvaranja vatre, navodno, ruskih vojnika na kola hitne pomoći dok prevoze pacijente.

- U naseljenom mjestu Bjelogorovka, Popasnjanskog regiona, neonacisti su minirali rezervoare sa hlorom na teritoriji vodenog kanala koji planiraju da dignu u vazduh kada jedinice narodne milicije LNR budu ušle u grad - dodao je on.

Pored toga, istakao je on, u selu Ragovka u Kijevskoj oblasti, planirano je da se izvrši provokacija organizovanjem režiranih pretresa i otvaranja masovnih grobnica civila koje su navodno ubili ruski vojnici.

- Da bi se dao veći kredibilitet ovoj provokaciji, u snimanje će biti uključena grupa ukrajinskih forenzičara i pripadnika nacionalne policije - dodao je Mezincev.

- Ovakvi postupci i provokacije ukrajinskih vlasti još jednom demonstriraju njihov nehuman odnos prema sudbini naroda Ukrajine i svjedoče o potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava - zaključio je ruski general.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Srboljub 13.04.2022. 03:56
    Oj ture, zamisli, opet si tu. Neonacisti feslije su 90-ih obilato koristili tu recepturu isto čine ukr. neonacisti. Nisu oni David nego monstrumi koljači, nisu naoružani praćkom nego najboljom ratnom tehnikom Zapada. A gdje ti je savjest bila od 2014.godine kada su činili gotovo isto monstruozne zločine kao i neonacisti feslije, nemogu se nabrojati njihovi zločini nad proruskim stanovništvom Ukrajine, kojih je do 2014. bilo više od polovine. Ipak, mislim da je to beskorisno govoriti onima čiji su preci zajedno nastupali u 2.svjetskom ratu i stigli sve do Staljingrada.
  • Generic placeholder image
    Mirce 12.04.2022. 18:10
    Zvuci poznato?!
  • Generic placeholder image
    Zamisli 11.04.2022. 07:42
    Zamisli, Kejiv planira masovna ubistva svojih civila a Moskva svojim preciznim rajketama vec 46 dana bombarduje naciste jednog po jednog .
    Teska borba Davida i Golijata, David si pokusava odsjeci ruku u kojoj drzi pracku a Golijat mu otima mac da to ne ucini.
    Jadno.
    Bravo za redakciju - uboli ste gdje treba.
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici Upucana u glavu, podlegla povredama u bolnici
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 59m
    0
  • Slani mafini
    13h 20m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 15m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 9m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 38m
    0