Književno veče Snežane A. Topalović u četvrtak, 16. marta

07.03.2023. 12:48
1
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje književno veče Snežane A. Topalović u četvrtak, 16. marta, u 19.00 časova u internet čitaonici.

O Snježaninim knjigama „Udahnuto djetinstvo“ i „Džepovi puni zvijezda“ govoriće Dejan Spasojević, urednik i izdavač, i Marica Batinić, uz muzičku pratnja Zorice i Ljubice Mrkaljević.

- Snežana A. Topalović je već svojom prvom zbirkom „Udahnuto djetinjstvo“ pokazala da je svojim pripovjedačkim darom daleko nadrasla „instant internet pisce“, a pripovijetkama u drugoj knjizi „Džepovi puni zvijezda“ dokazuje da je zreo pripovjedač - rekli su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo, te istakli da Snežanine knjige vraćaju u djetinjstvo, u vrijeme drugačijeg, jednostvnijeg i bezbrižnijeg života.

Kako navode iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo, nakon zbirke priča „Udahnuto djetinjstvo“, u kojoj je autorka osvježila književnost nečim toplim, dragim, poznatim, a ipak potpuno novim, u drugoj knjizi prepoznaju se neke stare likove, ali i upoznaju novi.

- Svim likovima je zajedničko što su toliko stvarni da ih sve osjećate kao da se sa njima družite dok prolaze kroz svoje životne putanje. Čitalac poželi da razgovara sa Snežaninim junacima, da utješi tužne, ohrabri neodlučne, da se glasno nasmije sa veselima - poručili su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Snežana Aleksić Topalović rođena je u Sarajevu 1980. godina, a počela je da piše još kao srednjoškolka. Do sada je izdala zbirku priča „Udahnuto djetinjstvo“ i drugu „Džepovi puni zvijezda“ nagrađenu na petim „Drinskim književnim susretima“ u Zvorniku.

Topalovićeva je jedan od osnivača Kluba-društva poštovalaca umjetnosti „Planeta knjiga“ u Bijeljini.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    King 08.03.2023. 00:47
    Udahnuto dijetinjstvo je super knjiga. Vraća nas u detinjstvo i neka srećna vremena
Povezane vijesti
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    9h 11m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 55m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    20h 22m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    2h 40m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    22h 41m
    0