Krivokapić: Moguća zabrana skupa na Cetinju

30.08.2021. 12:46
0
IZVOR: SRNA

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da neće prisustvovati ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra u Cetinjskom manastiru, te da vlasti razmišljaju o zabrani skupa na Cetinju, ali samo u slučaju krajnje mjere.

-Neću da idem na Cetinje, ne zbog toga što ne bih želio, nego ne želeći da svojim prisustvom dam bilo kakav negativan povod- rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare.

On kaže da se razmatra zabrana skupa na Cetinju, ali samo kao krajnja mjera, ukoliko se procijeni da bi moglo da ima nesrazmjerne i nesagledive posljedice po građane.

Krivokapić je naveo da je Crna Gora država mira i stabilnosti i da će takva ostati.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija zakazano je za 5. septembar na Cetinju.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će se ustoličenje obaviti bez ranije planiranog svenarodnog sabora u želji da se pruži maksimalan doprinos miru i stabilnosti Crne Gore i poštuju epidemiološke mjere.

Opozicione stranke predvođene Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, nevladine organizacije i pojedinci traže da se ustoličenje izmjesti sa Cetinja.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Crnoj Gori od danas zabranjena upotreba plastičnih kesa, kazna i do 40.000 evra U Crnoj Gori od danas zabranjena upotreba plastičnih kesa, kazna i do 40.000 evra
Istorijski trenutak: Crna Gora na putu vraćanja srpskog identiteta Istorijski trenutak: Crna Gora na putu vraćanja srpskog identiteta
Najblistaviji duhovni trag Najblistaviji duhovni trag
Najčitanije
  • Sa tržišta BiH se povlači argeta pašteta čiji je rok 10. septembar 2027. godine
    17h 43m
    0
  • Roditelj gađao flašom direktora škole zato što nije mogao da doveze dijete do same škole!?
    19h 20m
    0
  • Bora Stanković - "Slikar" prolaznosti života i ljudske tragike
    18h 14m
    0
  • SIPA uhapsila pet osoba
    22h 36m
    0
  • Krađa građevinskog materijala u Istočnoj Ilidži
    20h 41m
    0