Kup BiH za cicibane okupio 270 učesnika

28.05.2023. 09:28
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu je održan Kup BiH za cicibane, u organizaciji Atletskog kluba "Vlasenica", na kome se okupilo 270 učesnika iz 24 kluba.

Sveukupni pobjednik na Kupu BiH za cicibane je sarajevski Atletski klub "Sarajevo", drugi je "Akademac" iz Bijeljine, a treći Škola atletike iz Mostara.

Zlatnu medalju u skoku udalj u muškoj konkurenciji osvojio je Afan Koso iz Škole atletike iz Mostara, a kod djevojčica Ana Kraljević iz trebinjskog "Leotara".

U bacanju kugle prva mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji pripala su Fočacima, Jovani Mališ i Stefanu Kunarac, članovima kluba "Sutjeska".

U skoku uvis zlatnu medalju među djevojčicama ponijela je Una Miš iz trebinjskog "Leotara", a kod dječaka Andrej Jakešević iz kluba "Vodopad" iz Jajca.

Segor Begović iz "Novog Grada" iz Sarajeva pobjednik je u vorteksu u muškoj, a Josipa Marić iz "Brotnja" iz Čitluka u ženskoj konkurenciji.

Zlatna medalja u trci na 600 metara dodijeljena je Semini Mujanović iz kluba "Banovići" u ženskoj i Zoranu Blagojeviću iz bijeljinskog "Akademca" u muškoj konkurenciji.

Na stazi od 200 metara u trci dječaka prvi je na cilj stigao Pavle Savić iz bijeljinskog "Akademca", a kod djevojčica Natalija Miljatović iz kluba "Banjaluka".

Nikola Ubović iz kluba "Sarajevo" osvojio je zlatnu medalju u trci na 60 metara u muškoj, a Anđela Radenković iz bijeljinskog "Akademca" u ženskoj konkurenciji.

Za klub sokolačkog "Glasinca" srebrnu medalju u bacanju vorteksa osvojio je Vasilije Elez i njegova klupska koleginica Katarina Jovović takođe srebnu medalju u istoj disciplini.

Predsjednik Atletskog kluba "Vlasenica" Sreto Krstić rekao je organizator ovog kupa zadovoljan uslovima koje su takmičari juče imali na stadionu "Bara" na Sokocu, te zahvalio sokolačkom Atlestkom klubu "Glasinac" za pomoć pri održavanju ovog prvenstva, dok se ne završe potrebni radovi na stadionu u Vlasenici.

Prema njegovim riječima, takmičenje najmlađih atletičara iz BiH obilježilo je dobro druženje djece, velika borba za medalje i vrijeme bez kiše.

- Nama je posebno drago što smo od Atletskog saveza dobili mogućnost da budemo organizatori takmičenja, iako smo najmlađa ekipa, da pokažemo da i mi mladi možemo da budemo veliki oslonac u svemu - naglasio je Krstić.

Na Kupu BiH za cicibane, pehari su uručeni za tri najbolje ekipe, a pojedincima po disciplinama medalje i diplome.

Generalni pokrovitelj ovog atletskog takmičenja je opština Vlasenica i načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Sokocu, u Rogatici i Višegradu registrovano 13 osoba sa rijetkim bolestima Na Sokocu, u Rogatici i Višegradu registrovano 13 osoba sa rijetkim bolestima
Vuleta nominovana za najbolju u Evropi Vuleta nominovana za najbolju u Evropi
Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO) Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
Najčitanije
 • Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča
  18h 30m
  0
 • Opljačkana benzinska pumpa u Istočnoj Ilidži
  20h 21m
  0
 • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
  21h 53m
  3
 • Najava prekida vodosnabdijevanja za sutra
  13h 32m
  0
 • Šulić otkrio proizvode kojima će biti snižene cijene u Srpskoj
  15h 13m
  4