Kup BiH za cicibane okupio 270 učesnika

28.05.2023. 09:28
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu je održan Kup BiH za cicibane, u organizaciji Atletskog kluba "Vlasenica", na kome se okupilo 270 učesnika iz 24 kluba.

Sveukupni pobjednik na Kupu BiH za cicibane je sarajevski Atletski klub "Sarajevo", drugi je "Akademac" iz Bijeljine, a treći Škola atletike iz Mostara.

Zlatnu medalju u skoku udalj u muškoj konkurenciji osvojio je Afan Koso iz Škole atletike iz Mostara, a kod djevojčica Ana Kraljević iz trebinjskog "Leotara".

U bacanju kugle prva mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji pripala su Fočacima, Jovani Mališ i Stefanu Kunarac, članovima kluba "Sutjeska".

U skoku uvis zlatnu medalju među djevojčicama ponijela je Una Miš iz trebinjskog "Leotara", a kod dječaka Andrej Jakešević iz kluba "Vodopad" iz Jajca.

Segor Begović iz "Novog Grada" iz Sarajeva pobjednik je u vorteksu u muškoj, a Josipa Marić iz "Brotnja" iz Čitluka u ženskoj konkurenciji.

Zlatna medalja u trci na 600 metara dodijeljena je Semini Mujanović iz kluba "Banovići" u ženskoj i Zoranu Blagojeviću iz bijeljinskog "Akademca" u muškoj konkurenciji.

Na stazi od 200 metara u trci dječaka prvi je na cilj stigao Pavle Savić iz bijeljinskog "Akademca", a kod djevojčica Natalija Miljatović iz kluba "Banjaluka".

Nikola Ubović iz kluba "Sarajevo" osvojio je zlatnu medalju u trci na 60 metara u muškoj, a Anđela Radenković iz bijeljinskog "Akademca" u ženskoj konkurenciji.

Za klub sokolačkog "Glasinca" srebrnu medalju u bacanju vorteksa osvojio je Vasilije Elez i njegova klupska koleginica Katarina Jovović takođe srebnu medalju u istoj disciplini.

Predsjednik Atletskog kluba "Vlasenica" Sreto Krstić rekao je organizator ovog kupa zadovoljan uslovima koje su takmičari juče imali na stadionu "Bara" na Sokocu, te zahvalio sokolačkom Atlestkom klubu "Glasinac" za pomoć pri održavanju ovog prvenstva, dok se ne završe potrebni radovi na stadionu u Vlasenici.

Prema njegovim riječima, takmičenje najmlađih atletičara iz BiH obilježilo je dobro druženje djece, velika borba za medalje i vrijeme bez kiše.

- Nama je posebno drago što smo od Atletskog saveza dobili mogućnost da budemo organizatori takmičenja, iako smo najmlađa ekipa, da pokažemo da i mi mladi možemo da budemo veliki oslonac u svemu - naglasio je Krstić.

Na Kupu BiH za cicibane, pehari su uručeni za tri najbolje ekipe, a pojedincima po disciplinama medalje i diplome.

Generalni pokrovitelj ovog atletskog takmičenja je opština Vlasenica i načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    23h 42m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    13h 57m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 32m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    12h 19m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    19h 30m
    0