Lučić: Učiniti sve da ne dođe do širenja zaraze u školama

25.08.2020. 10:50
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.com

Gradska uprava Istočno Sarajevo spremna je da pomogne u organizaciji nastave u školama u uslovima pandemije, jer je veoma važno da na odgovarajući način prevaziđemo, eventualne, izazove koji nas mogu očekivati na početku školske godine, rekao je predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić prilikiom razgovora sa direktorima Srednje škole „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva Borisom Brajovićem i SŠC „Istočna Ilidža“ Brankom Kovačević.

Lučić je rekao da će predstavnici Gradske uprave nastojati da, ukoliko bude potrebe, dogovore sa prevoznicima da autobuski red vožnje bude prilagođen učenicima koji koriste gradski prevoz.

-Konstatovali smo da svi zajedno treba da ponesemo dio odgovornosti za normalno funkcionisanje nastavnog procesa u drugačijim,  izmijenjenim uslovima,  te da učinimo sve da ne dođe do širenja zaraze u školama- naglasio je Lučić.

Slika

Dodao je da je Gradska uprava spremna da, u tom smislu,  pruži svaku vrstu pomoći i podrške rukovodstvu škola, nastavnicima, roditeljima i učenicima.

Direktori srednjih škola informisali su predsjednika Skupštine grada da su preduzete sve potrebne preventivne mjere u školama, te da su sve škole dobile odgovarajuća uputstva o načinu rada u uslovima pandemije.

Nastava u srednjim školama na području Istočnog Sarajeva počeće u utorak, 1. septembra. Časovi će trajati po 20 minuta, a rad će biti organizovan u više grupa.

Lučić je najavio da će razgovarati i sa direktorima srednjih škola iz opština Pale i Sokolac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 53m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 44m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 31m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 57m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 39m
    0