Magla zatvorila aerodrom u Sarajevu

12.12.2023. 13:26
0
IZVOR: nezavisne.com

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (SJJ) otkazani su brojni letovi zbog guste magle.

Otkazani su letovi iz Džede, Dubaija, Frankfurta, Istanbula, Zagreba, Skoplja i Beča, objavljeno je na internet stranici sarajevskog aerodroma, prenosi "Srna".

Podaci sa servisa za praćenje letova "Flightradar24" pokazuju da su na sarajevski aerodrom ipak uspjela u tom peridu da slete tri aviona: flydubai Boeing 737 Max, AirSerbia Airbus A319 i Lufthansin Airbus A321.

Neki letovi, poput Pegasus Airlines FZ761 iz Istambula su čak deset puta napravili krug oko Sarajeva prije nego što su skrenuli na alternativni aerodrom, konkretno Tuzlu.

Let Turkish Airlines TK1021 je umjesto u Sarajevo sletio u Beograd, a Croatia Airlines OU344 se vratio odakle je krenuo - u Zagreb.

Sarajevo je sinoć bilo u samom vrhu najzagađenijih gradova na svijetu i zbog opasnosti po zdravlje stanovništva preporučuje se izbjegavanje boravka na otvorenom, podsjeća "Tanjug".

Komentari 0
Povezane vijesti
Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi Na sarajevskom aerodromu uhapšen Turčin zbog krijumčarenja ljudi
Osumnjičeni za terorizam uhapšen na sarajevskom aerodromu Osumnjičeni za terorizam uhapšen na sarajevskom aerodromu
U večernjim časovima očekuje se smanjena vidljivost zbog magle U večernjim časovima očekuje se smanjena vidljivost zbog magle
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    18h 26m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    19h 10m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    23h 15m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    23h 19m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    8h 46m
    0